header.home link

Ook Agriflanders skipt een editie

30 september 2020

De organisatie van Agriflanders heeft beslist om de beurs in 2021 niet te laten plaatsvinden, als gevolg van de coronapandemie. “We stellen jammer genoeg vast dat de coronacijfers niet de goede richting uit evolueren en dat de kans bijzonder klein is dat er op korte termijn een vaccinatieplan kan worden uitgerold. Omdat wij het welzijn van onze bezoekers, exposanten en medewerkers resoluut vooropstellen, is annulering vandaag de enige juiste beslissing”, klinkt het.

Lees meer over:

Beurzen kunnen doorgaan, op voorwaarde dat een aantal strike voorschriften worden nageleefd. Maar die maken het volgens de organisatoren onmogelijk om de beurs in zijn vertrouwde vorm te organiseren: slechts 1 persoon per 10m² toegankelijke beursoppervlakte, telling van het aantal personen per hal, preregistratie in tijdslots, social distancing, het dragen van mondmaskers, het beperken van catering.

“Al deze regels zijn in het licht van de huidige gezondheidscrisis zeker terecht, maar gaan regelrecht in tegen het DNA van onze beurs”, luidt het in een persbericht. “Kennismaken met de nieuwste producten en trends in onze sector, in dialoog treden met experts, gezellig ervaringen uitwisselen tussen collega-landbouwers, samen het glas heffen op alweer een nieuw boerenjaar … dat is waar Agriflanders voor staat. Zakendoen, kennis, beleving en netwerking: we willen voor niets minder gaan. Onze bezoekers en exposanten verdienen enkel het beste.”

De strenge regels zijn terecht, maar gaan regelrecht in tegen het DNA van onze beurs

De voorbereidingen voor de editie van 2021 waren wel al vergevorderd. Zo staan op het beursplan reeds 250 exposanten ingetekend. “Het feit dat wij in een uiterst onzekere periode kunnen rekenen op het engagement van zoveel bedrijven, steekt ons als organisatie een hart onder de riem. Dit versterkt het wederzijdse gevoel dat wij échte partners zijn. Deze sterke interesse vanuit de sector was voor ons een drijfveer om te blijven hopen op een positief verloop. Maar uit respect voor onze exposanten willen we niet langer wachten om een definitieve beslissing te nemen en hen daardoor onnodige kosten te besparen. Bovendien maken wij er een punt van om geen annulerings- of administratievergoedingen aan te rekenen, terwijl we zelf al heel wat voorbereidende kosten hebben gemaakt. Al onze exposanten moeten vrij kunnen kiezen of ze opnieuw willen inschrijven voor de  volgende editie.”

Uit respect voor onze exposanten willen we niet langer wachten om een definitieve beslissing te nemen en hen daardoor onnodige kosten te besparen.

De organisatoren blijven niet bij de pakken zitten en richten zich nu al op de toekomst met de volgende editie van Agriflanders in januari 2023 en iets korter bij: de Werktuigendagen op 18 en 19 september 2021 in Oudenaarde.

Eerder werd ook al beslist om Interpom een jaar op te schuiven. De beurs van Libramont en de open velddagen van Arvesta kregen dan weer een virtuele versie.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek