header.home link

Chinese landbouwers vernietigen gewassen door streng coronabeleid

1 december 2022

De strikte coronamaatregelen die de Chinese overheid handhaaft, leiden ertoe dat veel boeren hun afzetmarkten zien verdwijnen, waardoor ze hun gewassen moeten vernietigen. Daardoor ontstaat de vrees voor voedseltekorten.

Lees meer over:

In China worden steden volledig in quarantaine geplaatst wanneer er te veel coronabesmettingen bij de inwoners worden vastgesteld. De lockdowns, met bijhorende verkeerscontroles, zorgen ervoor dat het transport van voedingsproducten bemoeilijkt worden. Op dit moment is het oogsttijd voor groenten zoals kool, radijs en spinazie. Maar de gewassen geraken niet van het platteland weg.

Dat heeft tot gevolg dat verschillende boeren hun gewassen dumpen omdat ze niet verkocht geraken, zo blijkt uit verschillende video’s die online circuleren. Dat is het geval in belangrijke producerende regio’s zoals de provincies Shandong en Henan.

Ondertussen groeit de weerstand van de Chinese bevolking tegen het harde coronabeleid. In verschillende steden kwamen mensen op straat en roepen ze zelfs om het vertrek van president Xi Jinping. Het zijn protesten die maar zelden gezien zijn in het strak geregisseerde land.

Bron: Nieuwe Oogst

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek