header.home link

Denen kweken weer nertsen

16 januari 2023

In Denemarken is opnieuw gestart met het fokken van nertsen, nadat de sector in 2020 volledig was stopgezet uit vrees dat de dieren zouden bijdragen tor de verspreiding van het coronavirus.

Lees meer over:
nertsen

Een lading met enkele honderden nertsen is zaterdag aangekomen op een boerderij in Thyholm in het noordwesten van Jutland.

Het kweken van nertsen voor hun pels is sinds begin dit jaar weer toegelaten in Denemarken. Verwacht wordt dat de komende weken nog meer dieren zullen worden ingevoerd.

In november 2020 kondigde premier Mette Frederiksen de ruiming aan van alle nertsen in Denemarken - 15 miljoen dieren - uit vrees dat de dieren bijdroegen tot de verspreiding van het coronavirus. Het ging om een erg omstreden beslissing in Denemarken, die leidde tot het ontslag van een minister. Later bleek dat er geen wettelijke basis was voor de massale ruiming.

De verwachting is dat de sector op veel kleinere schaal zal doorstarten.

Uitgelicht
De regering in Denemarken is gevallen over de ruiming van 17 miljoen nertsen tijdens de coronapandemie. Een wettelijke basis ontbrak voor de beslissing tot ruiming. De Deense...
6 oktober 2022 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek