header.home link

PotatoEurope 2021 dan toch afgelast

22 juli 2021

Als gevolg van de huidige ontwikkelingen, beperkingen en onzekerheden door het coronavirus in Nederland is PotatoEurope 2021, dat begin september gepland stond, geannuleerd. Dat meldt de organisator DLG Benelux in een persbericht.

Lees meer over:

De aardappelbeurs vindt eens in de vier jaar plaats in Nederland, maar zal er nu een editie overslaan. “In juni stonden alle signalen nochtans op groen en leek de situatie zich in Nederland goed te ontwikkelen”, vertelt Kuno Jacobs, Managing Director van DLG Benelux. “De beperkingen werden grotendeels opgeheven, maar dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid.”

De organisator betreurt ten zeerst dat PotatoEurope 2021 niet kan plaatsvinden zoals gepland, ondanks een grondige professionele voorbereiding en commitment vanuit de markt. “Er heerst een grote onzekerheid die gepaard gaat met de coronacrisis in Nederland. Daardoor krijgen we ook geen officiële goedkeuring. Dat in combinatie met de opgelegde beperkingen, heeft ons in nauw overleg met onze exposanten doen besluiten om het evenement te annuleren”, aldus Jacobs.

PotatoEurope stond gepland op 1 en 2 september 2021 en zou plaatsvinden op de site van Wageningen University & Research (WUR), Open Teelten in Lelystad. Het evenement bestaat uit een buiten- en binnenbeurs, rooidemonstraties en demovelden. De volgende editie van de beurs vindt plaats op 7 en 8 september 2022 in Bockerode, Duitsland.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek