header.home link

Ook editie 2021 van landbouwbeurs Libramont geannuleerd

30 april 2021

Voor het tweede jaar op rij zal de landbouwbeurs in Libramont niet doorgaan. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt nadat het overlegcomité van 23 april geen standpunt heeft ingenomen over grote zomerevenementen. “De Foire de Libramont trekt elk jaar meer dan 200.000 bezoekers. De situatie maakt het onmogelijk om de beurs in redelijke sanitaire en operationele omstandigheden te organiseren”, zegt Waals landbouwminister Willy Borsus (MR).

Lees meer over:

Het jaarlijkse evenement dat telkens vier dagen duurt en eind juli doorgaat, moest ook vorig jaar afgelast worden. “We rekenden erop om ons evenement dit jaar, al dan niet in een beperktere formule, te laten doorgaan. Daarvoor lagen er verschillende scenario’s op tafel. Maar omdat het te traag de goede richting uitgaat met de coronabesmettingen, hebben we nog steeds geen zicht op de omstandigheden waarin grote zomerevenementen kunnen doorgaan”, klinkt het.

Omdat de beslissing om organisatorische redenen niet langer kon worden uitgesteld, hebben de organisatoren ervoor gekozen om de editie van 2021 opnieuw af te lassen. Ook het nevenevenement rond bosbouw ‘Demo Forest’ in Bertrix wordt om die reden geannuleerd. De volgende editie van Foire de Libramont die op het programma staat, zal doorgaan van 29 juli tot 1 augustus 2022.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek