header.home link

Nu ook groen licht voor aardappelbeurs Interpom

21 mei 2021

Na groen licht voor de Werktuigendagen in Oudenaarde, heeft nu ook aardappelbeurs INTERPOM bevestiging gekregen dat het evenement kan doorgaan van 28 tot en met 30 november 2021 in Kortrijk Xpo. “Dit nieuws is een enorme opsteker voor ons als organisator, maar ook voor alle standhouders die erg uitkijken naar dit netwerk- en zakenmoment voor de internationale aardappelwereld”, klinkt het bij Belgapom.

Lees meer over:

De 20ste editie van Interpom in november 2020 had een feesteditie moeten worden, maar daar stak corona een stokje voor. Een editie van dit tweejaarlijkse event volledig schrappen, wilde organisator Belgapom liever niet en dus werd het een uitstel van één jaar. Na maandenlange onduidelijkheid kwam recent dan toch het goede nieuws. Vanaf 30 juli mogen events als vakbeurzen opnieuw de deuren openen en dat zonder al te veel restricties.

Beurs bijna volzet

“In de gefaseerde corona-exitstrategie heeft de Belgische regering vakbeurzen ingedeeld onder het handelsprotocol”, legt Belgapom uit. “Dat betekent dat na de versoepeling van 30 juli voor vakbeurzen dezelfde regels gelden als voor retail, winkelcentra, enz. Dat betekent dat we ons normale bezoekersvolumes kunnen aanhouden.” Belgapom is bijzonder tevreden dat iedereen uit de aardappelsector elkaar weer live kan ontmoeten in het najaar. “We merken bij exposanten, partners en bezoekers bijzonder veel goesting om terug fysiek te netwerken en zaken te doen.”

We merken bij exposanten, partners en bezoekers bijzonder veel goesting om terug fysiek te netwerken en zaken te doen

Belgapom

Het beursthema ‘Let’s reconnect the potato chain’ past helemaal in dit weerzien. Belgapom verwacht dat het een uitzonderlijke editie van Interpom zal worden. “De coronapandemie was een zeer bewogen periode voor de ganse keten. De beurs is de plaats om daarover na te praten en tegelijk de blik op de toekomst te houden. Interpom betekent ook de start van het seizoen 2022-2023 met de contractbesprekingen die dan aan de orde zijn”, zegt Belgapom-CEO Christophe Vermeulen.

Ondanks de grote onzekerheid die er lang was, is Interpom vandaag al voor 90 procent volzet met 300 exposanten uit 14 landen. “Op die manier kunnen we een bijzonder compleet en gespecialiseerd aanbod aan producten, machines en diensten voor de volledige keten getoond kunnen worden aan zowel telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers als handelaars van verse en verwerkte aardappelen”, luidt het. Dit jaar is de interesse van machinefabrikanten voor de aardappelverwerkende industrie, van de aanbieders van oplossingen voor de bewaring van aardappelen en van de aanbieders van nieuwe digitale technologieën groter dan andere edities.

banner-interpom-2021-1_27-8-2020_17_55_07

Innovatie en kennisdeling

De beurs zal ook bijzondere aandacht besteden aan innovatie, door middel van een ‘Innovation Showcase Tour’. “Relevante innovaties op de markt kunnen zich daarvoor aanbieden”, aldus Belgapom. Voorafgaand aan de beurs zal een onafhankelijke expertengroep een selectie maken van de innovaties die het meeste meerwaarde hebben voor de verdere verduurzaming en professionalisering van de aardappelbranche. Op de beurs zullen deze ‘must-see’ innovaties uitgelicht worden in een parcours en via digitale kanalen.”

Daarnaast wil ook extra inzetten op kennisdeling via een uitgebreid seminarprogramma. Actuele thema’s rond de ganse aardappelketen zullen daarbij aan bod komen: aardappelbewaring zonder chemische kiemremming, de Green Deal en de Farm-to-Forkstrategie, de impact op de aardappelmarkt bij het veranderende consumptiegedrag van aardappelen in België, de ontwikkelingen rond de korte keten en internationale marktontwikkelingen. “Op die manier wil onze vakbeurs de nodige nieuwe impulsen geven naar een sterke, dynamische en duurzame Belgische en Europese aardappelketen”, besluit Vermeulen.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek