header.home link

Slachthuis Bastenaken kent zijn overnemer

Het slachthuis in Bastenaken heeft eindelijk een overnemer gevonden, bericht zakenkrant De Tijd. Het overkoepelende bedrijf Veviba van de familie Verbist kwam in 2018 in opspraak na fraude met etikettering en vervaldata. Al sinds 2019 was het slachthuis op zoek naar een geschikte overnemer.

20 mei 2022  – Laatste update 20 mei 2022 9:08
Lees meer over:

In 2018 verloor het slachthuis zijn vergunning in de nasleep van het vleesfraudeschandaal. Kort daarna kondigde Veviba aan dat het verder ging onder de nieuwe naam Qualibeef. De familie Verbist, die tot dan toe eigenaar was, stapte uit het management om de doorstart van het bedrijf niet in het gedrang te brengen. Maar even later, in februari 2019, kwam het nieuws dat Qualibeef bescherming had gekregen tegen zijn schuldeisers. In augustus van dat jaar werden Qualibeef en zijn slachthuis in Bastaken failliet verklaard.

Wat daarop volgde was een moeizame zoektocht naar een overnemer. Na lange onderhandelingen lijkt die nu gevonden te zijn voor de Bastenaakse site, die 6 hectare groot is en naast het slachthuis, ook een snijderij en een industriële diepvriezer omvat. De overnemers zijn Marcel Peters van PEMA Meat Group, die onder meer het slachthuis van Saint-Vith heeft, en Bernard Gotta van het Luikse bedrijf Bernard Gotta, dat ongeveer 60 mensen tewerk stelt en 35 miljoen euro omzet draait.

De kopers zijn van plan om de site uit te bouwen tot een agrovoedingscentrum, waarbij de focus breder zou komen te liggen dan enkel de slachtactiviteit. Het Bastenaakse slachthuis lag ruim twee jaar en een half stil na het faillissement van Qualibeef.

Bron: De Tijd

Beeld: Veviba

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek