Meest recent
Duik in het archief
-
Tegen de stroom in: Vlaamse agrohandel groeit terwijl totale handel krimpt
We voeren meer agrarische producten uit dan we er invoeren. Dat blijkt uit het Vlaams agrohandelsrapport van 2024. De uitvoer is in vergelijking met 2023 met 1,9 procent gestegen naar 56,7 m... -
Albert Heijn en Lidl investeren in hybridevoeding: Deels plantaardig, deels dierlijk
Veggie eetgewoonten zijn in de supermarkt niet langer een alles-of-nietsverhaal. Supermarktketen Albert Heijn lanceert een nieuwe reeks hybridemelkdranken onder zijn huismerk, gemaakt uit de... -
Opinie: "Te veel vlees eten kost ons allemaal gezondheid en geld"
Vlees eten verhoogt de kans op ziekten, een hoge cholesterol en overgewicht. De impact daarvan laat zich voelen in onze gezondheidszorg. Dat stellen landbouweconome Tessa Avermaete en arts M... -
Nieuwe toekomst voor slachthuis Kortenaken dankzij lokale veehouders
Het slachthuis in Kortenaken maakt een doorstart, mede mogelijk gemaakt door de steun van 17 lokale veehouders. Broers Bert en Dries Van Asbroeck, die het stilgelegde slachthuis twee jaar ge... -
Wordt Belgisch rundvlees een luxeproduct?
De prijs van entrecote steeg in één jaar met maar liefst 23 procent. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) luidt de alarmbel: Belgisch rundvlees dreigt een luxeproduct te worden.... -
Met focus op ambacht, passie en terroir wil de vleessector het slagersvak opwaarderen
Het is de vleessector menens als het gaat om het opwaarderen van het slagersvak. Tijdens VLEESCH, een culinair evenement in Gent, werden foodies en influencers meegenomen door ’s lands beken... -
Belgen blijven fan van vlees bij de maaltijd, met kip op kop
De gemiddelde Belg at vorig jaar 28,1 kilogram vlees en gevogelte. Deze hoeveelheid blijft al tien jaar min of meer stabiel. De helft van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, met... -
Onderwijs en vleessector slaan handen in elkaar voor toekomst van het slagersvak
De vleessector en het onderwijs bundelen de krachten om het beroep van slager nieuw leven in te blazen. Tijdens een event bij Colruyt Group Fine Foods, waar een honderdtal slagersleerlingen... -
Jonge vleesveehouders hoopvol over toekomst: “Hogere vleesprijzen blijven wellicht aanhouden”
De vleesveesector heeft de wind in de zeilen sinds de vleesprijzen enkele maanden geleden plots begonnen te stijgen. Experts wijzen op de dalende vleesveestapel als belangrijkste verklaring.... -
Kaas- en vleesvervangers bevatten vaker schadelijke stoffen dan dierlijke producten
Plantaardige voeding, die vaak als alternatief voor dierlijke producten zoals vlees, vis en kaas in de winkelrekken ligt, kan meer schadelijke stoffen bevatten dan dierlijke producten. Dat i...
Dossier