Meest recent
Duik in het archief
-
gisteren nieuwsJapanners in Vlaanderen om rundvleessysteem te inspecteren
Een Japanse delegatie houdt deze week een inspectiemissie voor kalfsvlees, rundvlees en vleesproducten in Vlaanderen. “Dit type audit is doorgaans de laatste stap vóór marktopening”, klinkt... -
27 oktober 2025 nieuwsRecordtevredenheid over economische situatie in vleesveesector
De optimistische stemming in de Vlaamse vleesveesector van het voorjaar houdt ook in het najaar aan. Dat blijkt uit de nieuwe halfjaarlijkse landbouwconjunctuurindex, waarin de sector de hoo... -
9 oktober 2025 nieuwsKorteketenveehouders lopen vast op verwerkingsknelpunten, nieuw project zoekt oplossing
Veehouders die hun vlees zelf willen afzetten in de korte keten lopen vandaag vaak vast in wettelijke kaders die eerder gericht zijn op grotere spelers. Het wordt zo steeds moeilijker voor k... -
2 oktober 2025 nieuwsOppositie kritisch en sector afwachtend over dierenwelzijnslabel: “Regel dit op Europees niveau”
Hoewel het niet officieel op de agenda stond, kreeg het nieuwe dierenwelzijnslabel van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) de wind van voren op de commissie Landbouw. Open Vld en Vlaams Belang... -
29 september 2025 nieuwsStijgende vleesprijzen jagen inflatie opnieuw boven twee procent
De inflatie in België is opnieuw boven de grens van twee procent uitgekomen en bedraagt nu 2,12 procent. Dat meldt statistiekbureau Statbel. De toename komt vooral door duurdere voeding, met... -
16 september 2025 nieuwsVlaanderen versnelt eiwitshift met focus op jongeren en onderwijs
De Vlaming haalt nog maar 42,6 procent van zijn eiwitten uit plantaardige voeding, terwijl de Vlaamse doelstelling 60 procent is tegen 2030. Met de ‘Eiwitshift 2.0’ wil de Vlaamse overheid d... -
11 september 2025 nieuws
Ook Colruyt springt op de kar van hybride vlees
Na Lidl breidt ook Colruyt Group zijn aanbod uit met een nieuw assortiment plantaardig verrijkt vlees. Dat is vlees waar plantaardige eiwitten, zoals groenten, paddenstoelen of peulvruchten,... -
9 september 2025 nieuwsSteeds meer meisjes kiezen voor opleiding tot slager: “Voor het eerst in de meerderheid”
De opleiding tot slager-traiteur trekt steeds vaker meisjes aan. Dat merken ze ook bij slagerijschool Ter Groene Poorte in Brugge. Daar zijn dit jaar 30 meisjes gestart met de opleiding slag... -
28 augustus 2025 nieuwsHybride vleesbereidingen winnen terrein in België
De Belg lijkt meer en meer open te staan voor hybride vleesbereidingen. Eén op de vier verkochte hamburgers bij Lidl is inmiddels een zogenaamde ‘hybride burger’, een combinatie van rundvlee... -
11 augustus 2025 Boeren in WalloniëVergiftigde waterput en hardnekkige vergunningenstrijd: Waalse droom loopt uit op nachtmerrie voor Vlaamse vleesveehouders
Waar de vorige afleveringen in de zomerserie van VILT over Vlaamse landbouwers in Wallonië succesverhalen waren, loopt het voor de Kempense vleesveehouders Stef Bastiaansen en Greet Rijvers...
Dossier