header.home link

Melkprijs Milcobel al 5 euro hoger sinds december

17 april 2021

Milcobel heeft zijn standaardmelkprijs voor de lopende april-leveringen verhoogd met 1 euro, zo meldt de raad van bestuur. Met deze vierde prijsverhoging op rij krijgen de leden nu een standaardprijs van 32 euro per 100 liter melk en zit de zuivelcoöperatie op koers in haar transformatietraject.

Lees meer over:

De nieuwe melkprijs correspondeert met een reëel uitbetaalde melkprijs van 34,56 euro per 100 liter voor een gestandaardiseerde levering. Met deze beslissing ligt de melkprijs ondertussen 5 euro per 100 liter melk hoger dan bij de jaarwisseling. In januari kondigde de zuivelcoöperatie al een melkprijsverhoging aan van 1,40 euro per 100 liter. Daar kwam in februari 0,50 euro bij en in maart nog eens 2,10 euro.

Of de melkprijsverhogingen enkel en alleen het gevolg zijn van het transitietraject, wil CEO Nils Van Dam niet gezegd hebben. “Het is eerder een combinatie van de verbeterde bedrijfsprestaties met de gunstige marktsituatie”, vertelt hij.

We willen minstens bij de top 3 horen in België

Nils Van Dam - CEO Milcobel

Van Dam heeft ook goede hoop voor de bedrijfsprestaties van de maand april en denkt dat er volgende maand nog een verhoging zit aan te komen. “Vanaf 1 juli krijgen alle trouwe leden bovendien nog een getrouwheidspremie van 0,30 euro. In februari 2022 komt daarbovenop nog eens de nabetaling van 0,35 euro. De mensen vragen ons altijd om hen perspectief te geven. Wel, dat proberen we hiermee te doen.”

“Ons doel is en blijft om zo snel mogelijk weer competitief te zijn”, gaat hij verder. Daarbij streven wij naar het podium, met andere woorden: we willen minstens bij de top 3 horen in België. Wanneer we daar zullen geraken, weet ik niet. Maar dat is onze uitgesproken ambitie, die we zo snel mogelijk willen waarmaken.”

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek