McDonald's ziet jaarwinst met 80 procent toenemen

Fastfoodketen McDonald's heeft zijn nettowinst in 2008 met 80 procent zien stijgen tot 3,27 miljard euro. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. De omzet nam met 3 procent toe tot 23,5 miljard dollar. McDo wil dit jaar 2,1 miljard dollar investeren om onder meer duizend nieuwe filialen te openen wereldwijd. In België zouden er dit jaar twee vestigingen bijkomen, telkens goed voor een veertigtal nieuwe arbeidsplaatsen. Er zullen dan zestig vestigingen zijn in ons land.
27 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Fastfoodketen McDonald's heeft zijn nettowinst in 2008 met 80 procent zien stijgen tot 3,27 miljard euro. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. De omzet nam met 3 procent toe tot 23,5 miljard dollar. McDo wil dit jaar 2,1 miljard dollar investeren om onder meer duizend nieuwe filialen te openen wereldwijd.

De grootste groei werd opgetekend in Azië en Europa, de VS hinkten een beetje achterop. "De vergelijkbare jaaromzet was positief in elke Europese markt", aldus het bedrijf. "2008 was een goed jaar voor McDonald's", bevestigt ceo Jim Skinner. "Het gemiddeld aantal klanten per dag is opgelopen tot meer dan 58 miljoen in 2008".

In het vierde kwartaal boekte McDo wel een winstdaling van bijna een kwart nadat het bedrijf in het slotkwartaal van 2007 een belastingmeevaller boekte. De kwartaalomzet nam af met ruim 3 procent tot 5,57 miljard dollar. De fastfoodketen wil dit jaar 2,1 miljard dollar investeren in de opening van duizend nieuwe filialen en in bestaande vestigingen.

Er zouden in Europa 240 nieuwe vestigingen geopend worden, goed voor 12.000 arbeidsplaatsen, zo zei de Europese topman van McDonald's Denis Hennequin maandag in de Financial Times Deutschland. "Van vertraging is bij ons niets te bespeuren", zei hij. Vooral in Zuid- en Oost-Europa wil McDo nieuwe restaurants openen.

In België zouden er dit jaar twee vestigingen bijkomen, telkens goed voor een veertigtal nieuwe arbeidsplaatsen. Er zullen dan zestig vestigingen zijn in ons land. McDo heeft momenteel ongeveer 30.000 filialen in meer dan honderd landen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek