Meest recent
Duik in het archief
-
Veel veggieburgers doen gezondheid meer kwaad dan goed
Nieuw onderzoek van consumentenorganisatie Testaankoop bevestigt conclusies van een eerdere test uit 2021: de meeste veggieburgers zijn ultrabewerkt en doen de gezondheid van de consument me... -
Europese bioverenigingen willen Eco-Score op de schop
IFOAM Organics Europe, de internationale koepelorganisatie van de biologische landbouw- en voedingssector, hebben samen met de Franse vereniging van IFOAM-leden een rechtszaak aangespannen t... -
Kan jij een maand lang zonder supermarkt?
Een maand lang niet naar de supermarkt gaan maar in plaats daarvan eten kopen bij lokale handelaars en producenten. Dat is het uitgangspunt van ‘Februari Zonder Supermarkt’. De korteketenorg... -
Klimaatgekkies en gifspuiters: Tijd om écht naar elkaar te luisteren
"Als dat nieuwe mestactieplan er zo door komt, is het einde verhaal voor mij." Bam. Ik proef de mix van ontreddering en boosheid in de stem van Lorenzo, een jonge akkerbouwer. "Zoveel grond... -
"Supermarkten stimuleren plantaardiger en duurzamer voedingspatroon te weinig"
De Belgische supermarkten hebben nog veel marge om een plantaardiger en duurzamer voedingspatroon te stimuleren bij klanten. Het Superlijst Milieu-onderzoek, waaraan onder meer Rikolto, Test... -
Keukentafelgesprekken als uitweg uit gepolariseerd voedseldebat
Met keukentafelgesprekken tussen jonge landbouwers en studenten willen Groene Kring en Rikolto een oplossing zoeken uit het gepolariseerd voedseldebat. “We willen hen op die manier een plaat... -
10 tips van mystery shoppers op bezoek bij hoevewinkels
De korte keten biedt veel kansen, maar zorgt voor heel wat uitdagingen. Hogeschool VIVES en onderzoeks- en adviescentrum Inagro begeleiden verschillende korteketenproducenten om de klantenbe... -
Minister Brouns oogst quinoa en koopt de eerste aandelen op akkerdelen.be
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) heeft in Herent de website akkerdelen.be gelanceerd. Het gaat om een nieuwe website die nieuwe, exotische teelten, zoals quinoa en kikkererw... -
Opinie: De verwende burger en de mythe van de overvloed
We moeten inzien dat perfect ogend fruit en groente in de winkelrekken niet meer van deze tijd is, schrijft bioboer Bavo Verwimp in een opiniestuk. -
96 procent van Belgen blijft vlees eten, maar varieert met vis en veggie
Hoewel we iets vaker experimenteren met eiwitbronnen dan in het verleden, blijft vlees bij 96 procent van de Belgen op het menu staan. Een zeer kleine groep (4%) heeft een zuiver vegetarisch...
Dossier