header.home link

Vlaamse overheid lanceert oproep naar voedselveranderaars

14 juni 2021

Hoe moet het voedselbeleid van de toekomst eruit zien? Vlaanderen wil zoveel mogelijk ideeën verzamelen en schakelt daarvoor burgerbewegingen en organisaties in. De oproep past in de Vlaamse voedselstrategie. “Met Vlaamse Kost leggen we het accent op voedsel van bij ons en op een eerlijk loon voor onze boeren. Dit is een breed verhaal dat we samen met organisaties en burgers willen schrijven”, zegt minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V).

Lees meer over:
korteketen-groenten-markt-1250

Het voedselthema staat hoog op de agenda en ook de Vlaamse regering spring mee op de kar. Ze wil een sterk en geïntegreerd voedselbeleid ontwikkelen en is daarvoor, samen met de verschillende partners uit de Voedselcoalitie (waarin onder meer landbouw- en milieuorganisaties zetelen), op zoek naar innovatieve ideeën.

“Dat zijn ideeën die bij kunnen dragen tot het toekomstig Vlaams voedselbeleid”, klinkt het bij het Departement Landbouw & Visserij. “Zo verbinden we boer en burger, zorgen we voor gezonde en duurzame voeding voor iedereen, werken we (verder) aan een veerkrachtige voedseleconomie én gaan we verder op het pad van circulair en duurzaam ondernemen rond voedsel.”

Go4Food

Volgens het departement blijft het niet bij beloftes op papier. “Naast het opmaken van de voedselstrategie zelf willen we nu al verandering creëren en goede ideeën capteren met de campagne Go4Food.”

De oproep is gericht naar professionals en georganiseerde burgerbewegingen die werken rond voedsel of van plan zijn om hierin te starten. Alle ideeën over de productieketen, voedselomgeving of consumentengedrag die kunnen uitgewerkt worden tot een concreet initiatief zijn welkom. Tijdens de Vlaamse Voedseltop van 2022 zullen die gelanceerd worden.

Heb je een idee rond voedsel voor de toekomst? Projecten kunnen via het inschrijvingsformulier ingezonden worden tot en met 30 juli 2021. Tegen eind september worden de ideeën geselecteerd die verder worden uitgewerkt.

Klik hier

Meer info over de Go4Food-campagne vind je op de website van het Departement Landbouw & Visserij.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek