Meest recent
Duik in het archief
-
Okay en Too Good To Go slaan handen in elkaar tegen voedselverspilling
Via de Too Good To Go-app kunnen consumenten nu ook bij 163 Belgische Okay-winkels eetbare voedselproducten ophalen die op de afvalberg dreigen te belanden. Daarmee bundelen beide organisati... -
Testaankoop: “Gezonde, duurzame voeding moet logische en betaalbare keuze zijn”
Groenten in de supermarkt zijn de afgelopen twee jaar een pak duurder geworden. Zo kostten wortelen in januari dit jaar gemiddeld een derde meer dan in januari 2022 en ajuinen zelfs ruim de... -
Voedselhelden en het recht op goed voedsel in de kijker tijdens 'Week van goed eten'
Van 12 tot 21 januari is het de ‘Week voor goed eten’. Het initiatief van Rikolto wil het recht op goed eten, en de mensen die er elke dag werk van maken, in de schijnwerpers zetten. Tijdens... -
Voedselketen buigt zich over voedselveiligheid en -zekerheid van plantaardige producten
In december vond het achttiende symposium van het Wetenschappelijk Comité ingesteld bij het FAVV (SciCom) plaats. Niet het thema ‘fraude binnen de voedselketen’, waar VILT vorige week incorr... -
FAO: “Veeteelt is verantwoordelijk voor 12 procent van uitstoot broeikasgassen”
De veeteelt is verantwoordelijk voor 12 procent van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd. Bovendien zal dat aandeel alleen maar toenemen wanneer de wereldwijde vraag naar voedsel toenee... -
Voedselovervloed in Russische winkels maar prijzen torenhoog
Aan voedsel geen tekort in de supermarkten in Moskou, maar wel een gebrek aan koopkracht van de consument door inflatie. Producten zoals kolen en sinaasappels zijn op één jaar tijd ongeveer... -
“Supermarkten kunnen veel meer doen voor milieu en klimaat”
Naar aanleiding van de halfhalf-campagne om meer plantaardig te eten, roepen Rikolto, Bond Beter Leefmilieu en BOS+ supermarkten op om sneller en meer in te zetten op plantaardig. “Supermark... -
SALV: “Maak voedselbeleid volwaardig beleidsthema”
In een advies pleit de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij (SALV) er onder meer voor om voedselbeleid als volwaardig beleidsthema te verankeren in de taakstelling en nieuwe naa... -
“Week van de Smaak” zet Vlaamse eetcultuur in de schijnwerpers
De 17de editie van “De Week van de Smaak” pakt dit jaar uit met het thema “Smaakmakers”. Van 30 oktober tot en met 5 november kunnen jong en oud op culinaire ontdekkingstocht door Vlaanderen... -
Nieuwe studie onderzoekt algen als voedsel van de toekomst
Een taartje met krieken, slagroom en microalgen? Zo wansmakelijk is dat niet. Uit een nieuw doctoraatsonderzoek van Bert Coleman (ILVO en KU Leuven) blijkt dat microalgen bijzonder geschikt...
Dossier