header.home link

Vion Food Group neemt runderslachthuis Adriaens over

5 januari 2021

Na een periode van intensieve samenwerking heeft de Nederlandse voedingsgroep Vion Food Group het runderslachthuis Adriaens in Zottegem overgenomen. “Met deze overname willen we verder inzetten op regionale versterking in West-Europa”, zegt Vion Food Group dat al vestigingen heeft in Nederland en Duitsland. De 126 medewerkers van Adriaens kunnen aan de slag blijven.

Lees meer over:

Vion Holding is een internationaal voedingsbedrijf in vlees en plantaardige vleesvervangers. In 2019 telde het bedrijf 12.000 werknemers en behaalde het een omzet van 5,1 miljard euro. Vion stelt dat zijn strategie gericht is “op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en die verbindend zijn voor producenten en consumenten in kwaliteit en prijs”. “Klanten willen zien wat ze kopen en waar het vandaan komt”, verduidelijkt CEO Ronald Lotgerink.

Hij wijst erop dat de overname van de rundvleesactiviteiten van Adriaens in België zorgt voor een betere spreiding van de Vion-activiteiten voor zijn klanten in West-Europa. “Samen met het team van Andriaens hopen we het netwerk met boeren en klanten verder te versterken in deze belangrijke regio voor rundvee”, aldus Lotgerink. Volgens hem staan Belgische runderen bekend om hun kwalitatief hoogwaardig vlees. “Dit geldt zeker voor het Belgisch witblauw-ras. Met deze overname willen we een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen”, klinkt het nog.

Adriaens NV is één van de modernste runderslachthuizen in Europa. Het heeft de capaciteit om 2.500 runderen per week te slachten en beschikt ook over twee volwaardige snijzalen. In 2016 werd het slachthuis overgenomen door slachthuisgroep Veviba. Voordien was het in handen van Covavee en Agri Investment Fund.

Toen Veviba in 2018 in opspraak kwam nadat het zou gefraudeerd hebben met de vervaldatum van vlees en vlees dat voor de diervoederindustrie bestemd was, toch in de humane voedselketen terecht zou zijn gekomen, trof dat ook het slachthuis Adriaens. Onder meer Delhaize zegde zijn contracten op met het slachthuis. Dat werd aangevochten door Adriaens en later kreeg het slachthuis gedeeltelijk gelijk van de rechter.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Adriaens NV

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek