header.home link

Thomas More creëert korte opleiding tot insectenkweker

15 juni 2022

Het expertisecentrum van de hogeschool Thomas More zal vanaf dit najaar een korte opleiding aanbieden tot insectenkweker in campus Geel. Met een praktijkgerichte opleiding van 6 lessen wil het de sector zo een duwtje in de rug geven.

Lees meer over:
insecten-meelworm-1250

"Insecten kunnen een grote rol spelen in de duurzame wereld van morgen", zeggen de onderzoekers van het expertisecentrum Radius. "Je kan ze kweken in kleine ruimtes en ze verbruiken weinig water. Jammer genoeg zijn er in Vlaanderen nog maar weinig insectenkwekers."

Met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen bereiden de onderzoekers een traject voor dat bestaat uit zes modules. Die zullen zowel online plaatsvinden, als tussen de insecten op de campus in Geel.

Eerst leren de deelnemers alles over de kweekcyclus, de verschillende soorten insecten en de wetgeving. Daarna komen ze te weten hoe ze een duurzame kweekinstallatie kunnen opzetten en hoe ze gekweekte insecten kunnen bewaren. Tot slot leren ze in welke toepassingen ze insecten kunnen verwerken en hoe ze daar een businessplan voor opstellen.

Insecten zijn geschikt als proteïnevervanger door hun hoog gehalte aan eiwitten. Daarnaast hebben ze vetten die kunnen verwerkt worden in cosmetica en kunnen ze dienstdoen als veevoeder.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek