header.home link

Plattelandstoerisme rukt op in Pajottenland

14 januari 2009
Tien jaar geleden was er van plattelandstoerisme nauwelijks sprake in het Pajottenland en de Zennevallei. Maar intussen staat de streek op de toeristische kaart en dat inspireert blijkbaar de lokale bewoners. De voorbije jaren openden zeven gastenverblijven de deuren in deze streek, weet Het Laatste Nieuws.
Lees meer over:

Tien jaar geleden was er van plattelandstoerisme nauwelijks sprake in het Pajottenland en de Zennevallei. Maar intussen staat de streek op de toeristische kaart en dat inspireert blijkbaar de lokale bewoners. De voorbije jaren openden zeven gastenverblijven de deuren in deze streek, weet Het Laatste Nieuws.

Destijds waren Luc en Marleen van 't Zolderhof (zie foto) in Heikruis - zonder het zelf te beseffen - pioniers op het vlak van hoevetoerisme in het Pajottenland."We woonden aanvankelijk in een graanzolder op de ouderlijke boerderij van Luc. Die hadden we omgebouwd tot woning", vertelt Marleen. "Toen mijn schoonmoeder overleed, verhuisden we naar het woongedeelte van de hoeve en stond onze woning dus leeg. Daarom besloten we maar om die te verhuren".

Het koppel koos er wel bewust voor om geen ontbijt of maaltijden te serveren. "De huurders moeten zelf hun potje koken. Luc werkt namelijk op de boerderij en ik geef les. Een bed-and-breakfast zou te veel van onze tijd opslorpen". Intussen lokte 't Zolderhof al gasten uit de hele wereld. "Fransen en Nederlanders, maar ook Israëli's en Canadezen. Ik denk dat de centrale ligging er voor veel tussen zit", zegt Marleen.

"In onze streek kan je een wandeling of fietstocht afwisselen met een bezoek aan de hoofstad. Behalve toeristen krijgen we ook zakenlui over de vloer, die bijvoorbeeld een week bij ons logeren tijdens grote beurzen op de Heizel. Ons cliënteel is heel uiteenlopend". Het voorbeeld van Luc en Marleen krijgt steeds meer navolging in de regio. Onlangs startte Hof te Spieringen in Vollezele met een gastenverblijf. Andere vaste waarden in het assortiment zijn onder meer het Warandehof in Oetingen en Wisteria in Herne.

Meer informatie: plattelandstoerisme

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek