header.home link

Opnieuw grote belangstelling voor brede weersverzekering

10 mei 2021

Uit voorlopige cijfers blijkt dat het aantal landbouwers dat dit jaar een brede weersverzekering zal afsluiten, licht is gestegen. “In totaal vroegen 3.377 landbouwers de subsidieregeling bredeweersverzekering aan, tegenover 3.075 ingediende polissen vorig jaar”, klinkt het bij het Departement Landbouw en Visserij. De definitieve cijfers zullen pas in januari 2022 bekend zijn.

Lees meer over:
hagelnet-fruit-1250

Tot 30 april 2021 konden landbouwers in hun verzamelaanvraag aanduiden of ze al dan niet deelnamen aan de ‘subsidieregeling brede weersverzekering in Vlaanderen’. Volgens het Departement Landbouw en Visserij bevestigden 3.377 landbouwers hun voorlopige deelname aan de subsidieregeling via de verzamelaanvraag 2021. “Dat is goed voor zo een 11 procent van de ingediende verzamelaanvragen in 2021”, klinkt het.

In vergelijking met het aantal landbouwers met een polis in 2020 (3.075), ligt het aantal landbouwers met een subsidie aanvraag in 2021 wat hoger. Landbouwers die nu nog een polis willen afsluiten zonder dit al te kennen hebben gegeven in de verzamelaanvraag 2021, zijn definitief te laat voor subsidie in 2021.

“Met de weersverzekering kunnen landbouwers zich beter wapenen tegen een aantal risico’s zoals droogte, storm of hagel”, reageert Vlaams minister van Landouw Hilde Crevits. “De Vlaamse overheid stimuleert landbouwers om een brede weersverzekering af te sluiten en geeft hiervoor een premiesubsidie. Dat dit jaar opnieuw heel wat landbouwers een brede weersverzekering zouden afsluiten, stemt me dan ook gelukkig.”

Uitgelicht

"Moeilijk eerste jaar, maar zeker toekomst voor brede weersverzekering"

nieuws
Een jaar nadat de brede weersverzekering van start ging, werd duidelijk dat ruim 3.000 Vlaamse landbouwers zo’n verzekering met één van de vier aanbieders hebben afgesloten. Dat het systeem nog kinder...
19 november 2020 Lees meer

“Het gaat hier uiteraard om voorlopige aantallen”, licht woordvoerder Nele Vanslembrouck toe. “Met zijn voorlopige deelname is de landbouwer niet verplicht om effectief een polis af te sluiten bij een verzekeraar. In januari 2022, na ontvangst van de definitieve gegevens van de verschillende verzekeraars over afgesloten polissen 2021, zullen de definitieve cijfers gekend zijn.”

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek