header.home link

Lavetan één van de fabrieken van de toekomst

18 februari 2022

Lavetan, het Turnhoutse laboratorium voor de volledige voedingsketen, wint voor de tweede maal de Factory of the Future Award. Die prijs valt bedrijven te beurt die zich gewapend hebben voor de toekomst.

Bij Lavetan worden er dagelijks 2.500 monsters geanalyseerd op vraag van klanten: voedingsfabrikanten, distributieketens en veetelers of dierenartsen. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Duitse GBA Group, beschikt over een hypermoderne infrastructuur en is sterk geautomatiseerd.

“We zien ons in de eerste plaats als een leverancier van heldere informatie waardoor onze klanten gerichte acties gaan nemen”, zegt oprichter en CEO Jan Robrechts. “Denk daarbij aan het bepalen van de juiste voedingswaarde of de houdbaarheid van een voedingsproduct of het opstarten van de juiste behandeling van de dieren bij de kwekers.”

Futureproof

Het Turnhoutse bedrijf evolueerde van een ambachtelijke naar een industriële manier van werken. “De wereld rondom ons verandert aan een razendsnel tempo, zoals ook de behoeften van onze klanten. Er is de zoektocht naar de juiste mensen, de schaarste van grondstoffen, de toenemende eisen rond kwaliteit en een verhoogd bewustzijn over de impact van mens en samenleving op de planeet”, schetst Robrechts de grootste uitdagingen. “Om daar verder in te groeien, is digitalisering en robotisering geen vrije keuze meer, maar een must.”

Factories of the Future zijn bedrijven die investeren in digitalisering, in hun personeel, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. De winnaars krijgen de titel voor een periode van drie jaar. Na afloop daarvan moet een nieuwe audit uitwijzen of de titel kan worden verlengd. 

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek