Meest recent
Duik in het archief
-
Recordaantal meldingen bij FAVV: aandacht voor voedselveiligheid neemt toe
Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft vorig jaar opnieuw een recordaantal meldingen binnengekregen bij het Meldpunt voor de Consument. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat FAVV bekendma... -
Bijna kwarteeuw na dioxinecrisis: afhandeling schadevergoeding onbepaald uitgesteld
Rond de schadevergoeding die vetsmelters Verkest en Jacques en Jacqueline Thill van Fogra moeten betalen voor de dioxinecrisis, woedt bijna 25 jaar na de feiten nog altijd een schier eindelo... -
Recordaantal klachten over online verkoop van voeding in 2022
Het federaal voedselagentschap FAVV heeft vorig jaar 240 klachten behandeld over de online verkoop van voeding. Dat is een stijging met ongeveer 40 procent in vergelijking met de 170 klachte... -
FAVV controleerde anderhalf miljard rozen in 2022
Het Voedselagentschap (FAVV) heeft afgelopen jaar bijna anderhalf miljard rozen gecontroleerd, zo laat het agentschap weten naar aanleiding van Valentijn. Dat gebeurt in de grenscontrolepost... -
Dierenartsen en slachthuissector lijnrecht tegenover elkaar in hertekening keuringssysteem
VeDa, de beroepsorganisatie van de Vlaamse dierenartsen, en haar Waalse zusterorganisatie UPV, trekken aan de alarmbel. Ze vrezen dat het dierenwelzijn en de voedselveiligheid onder druk doo... -
Salmonella blijft resultaten Barry Callebaut besmetten
De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft in het kwartaal van 1 september tot 30 november minder omzet gedraaid dan analisten verwacht hadden. Het bedrijf verwijst zelf naar "res... -
FAVV stelt weinig inbreuken vast op vlak van voedselveiligheid bij marktkramers
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft dit jaar zowat 750 controles uitgevoerd bij marktkramers en uitbaters van foodtrucks. Daarbij werden amper ernstig... -
Wisselvallige opbrengsten voor korrelmaïs, wel weinig risico op mycotoxines
Het mycotoxinegehalte in de korrelmaïs is dit jaar opnieuw laag. Dat blijkt uit de gerichte monitoring die FEGRA, de Belgische federatie van de graanhandel, en BFA, de Belgische federatie va... -
5 tips tegen voedselverspilling
De Belg verspilt gemiddeld 345 kilogram voedsel per jaar, zo blijkt uit een rapport van FAO, de landbouworganisatie van de VN. België prijkt zelfs op de tweede plaats op het lijstje van groo... -
Productie bij Barry Callebaut in Wieze gedeeltelijk heropgestart
De chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze heeft maandag gedeeltelijk de productie heropgestart. De eerste leveringen aan de klanten zullen deze week nog plaatsvinden. Dat heeft het be...
Dossier