Landbouwers verhinderen komst recreatieterrein in Welle

De realisatie van het recreatieterrein Broekpark in het Oost-Vlaamse Welle verloopt met vallen en opstaan. De intercommunale Solva zou voor de onteigeningen zorgen, maar enkele ontevreden landbouwers trokken met succes naar de vrederechter. Die oordeelde dat er geen sprake is van openbaar nut en een onteigening niet aan de orde is.
3 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De realisatie van het recreatieterrein Broekpark in het Oost-Vlaamse Welle verloopt met vallen en opstaan. De intercommunale Solva zou voor de onteigeningen zorgen, maar enkele ontevreden landbouwers trokken met succes naar de vrederechter. Die oordeelde dat er geen sprake is van openbaar nut en een onteigening niet aan de orde is.

Via de realisatie van het Broekpark wilden de politici het verenigingsleven in Welle nieuw leven inblazen. Op het terrein werd een oplossing uitgedokterd voor de huisvesting van de voetbalclub, de chiro en de muziekvereniging. Maar om dit te realiseren, moesten een aantal landbouwers onteigend worden. De intercommunale Solva zou daarvoor contact opnemen met de betrokken boeren en regelingen uitwerken.

Maar de landbouwers konden zich niet verzoenen met de door Solva opgelegde prijs voor hun gronden en stapte naar de vrederechter die hen prompt volgde. “In het vonnis wordt gesteld dat er geen sprake is van openbaar nut en dat is nu net een voorwaarde voor de onteigening”, legt Guy Valckenier, voorzitter van de voetbalclub, ontgoocheld uit. “Naast de voetbalclub zouden nochtans de chirojeugd en de muziekvereniging Sint-Cecilia er een plaats krijgen”.

Dat heel het project vandaag opnieuw op de helling staat, is volgens Valckenier ook te wijten aan intercommunale Solva. “Die leek er mij te veel van uit te gaan dat alles in kannen en kruiken ging komen. Ze zijn wat te lichtzinnig omgesprongen met de tegenkanting die verwacht kon worden". Hoe het met dit dossier verder moet, weet de voorzitter nog niet. “Zolang de onteigeningen niet afgehandeld zijn, zijn we als club in feite geen betrokken partij en kunnen we helaas niets ondernemen”, stelt hij.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek