Kortrijkse boeren blijven gespaard van golfproject

De boeren op Hoog Kortrijk kunnen na jarenlange onzekerheid opgelucht adem halen. De plannen voor de aanleg van een golfterrein van veertig hectare zijn door de Vlaamse regering van tafel geveegd. "De opluchting is inderdaad bijzonder groot", bevestigt landbouwer Geert Labis in Het Laatste Nieuws. "We verzetten ons niet tegen grote projecten zoals nieuwe woonwijken en industriezones, maar dit had niets met de modale burger te maken. Het was een prestigeproject, meer niet".
28 januari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

De boeren op Hoog Kortrijk kunnen na jarenlange onzekerheid opgelucht adem halen. De plannen voor de aanleg van een golfterrein van veertig hectare zijn door de Vlaamse regering van tafel geveegd. "De opluchting is inderdaad bijzonder groot", bevestigt landbouwer Geert Labis.

De lokale afdeling van CD&V was aanvankelijk gekant tegen het golfproject. De verbazing bij de boeren was dan ook groot toen de christendemocraten later toch zwichtten onder druk van coalitiepartner Open Vld. Eind 2006 voerden de lokale landbouwers massaal actie tegen de opname van het golfterrein in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan.

De Vlaamse regering heeft nu eindelijk voor een doorbraak gezorgd in het dossier. "Dit is voor ons een grote overwinning", zegt Geert Labis. "We verzetten ons niet tegen grote projecten zoals nieuwe woonwijken en industriezones, maar dit had niets met de modale burger te maken. Het was een prestigeproject, meer niet".

Ook bij oppositiepartij sp.a wordt met grote tevredenheid gereageerd. "Dit is een goede beslissing, zowel voor de natuur als de landbouwers, want er stond landschappelijk waardevol gebied op het spel", zeggen de gemeenteraadsleden Philippe De Coene en Marc Lemaitre.

Bij de Kortrijkse liberalen heerst ontgoocheling. "Het stadsbestuur ging in juni 2006 al in de fout door in het regionaal stedelijk gebied Kortrijk geen gebied voor een golfterrein aan te duiden. We hebben de zaak proberen recht te trekken, maar het kwaad was geschied", stelt schepen Wout Maddens.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek