Intelligent bord tegen overgewicht

Het bedrijf Nedap Healthcare uit het Nederlandse Groenlo gaat een bijzonder bord op de markt brengen dat overgewicht moet tegengaan. Het bord geeft tijdens het eten met een lichtsignaal het juiste tempo aan.
16 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Het bedrijf Nedap Healthcare uit het Nederlandse Groenlo gaat een bijzonder bord op de markt brengen dat overgewicht moet tegengaan. Het bord geeft tijdens het eten met een lichtsignaal het juiste tempo aan. Nedap gelooft in het product als therapie voor mensen die willen afvallen, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Het intelligente bord werd ontwikkeld door Lissa Kooijman in het kader van haar afstudeeropdracht aan de Technische Universiteit in Eindhoven. In het bord zijn een electromagneet en led-lampjes verwerkt. Wanneer de lichtjes uitgaan, mag de gebruiker een volgende hap nemen. De omvang van een hap kan gemeten worden. Daarbij wordt een eetsnelheid van twintig minuten voor 500 gram voedsel als normaal beschouwd. 

Nedap weet nog niet wanneer en hoe het product op de markt wordt gebracht. Tot dusverre zijn zes van deze borden met succes getest. Kooijman wil nu een grootschalig onderzoek uitvoeren naar de invloed van het bord op het eetgedrag.
 

Bron: Belga/ANP

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek