Goed nieuws voor verdedigers bedreigde landbouwzone

De Vlaamse Commissie voor Ruimtelijke Ordening geeft een negatief advies voor de verkaveling van het landbouwgebied van de Keizershoek en Satenrozen in Kontich en Reet. Dat is een flinke opsteker voor het actiecomité 'Blij met de wei', dat zich verzet tegen het plan om in het kader van de afbakening van het grootstedelijk gebied Antwerpen de landbouwzone van 70 hectare om te vormen tot een regionaal bedrijventerrein.
11 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De Vlaamse Commissie voor Ruimtelijke Ordening geeft een negatief advies voor de verkaveling van het landbouwgebied van de Keizershoek en Satenrozen in Kontich en Reet. Dat is een flinke opsteker voor het actiecomité 'Blij met de wei', dat zich verzet tegen het plan om in het kader van de afbakening van het grootstedelijk gebied Antwerpen de landbouwzone van 70 hectare om te vormen tot een regionaal bedrijventerrein.

"De beslissing betekent dat we op een positieve manier actie gevoerd hebben", zegt Bert Verbeeck van het comité in Het Laatste Nieuws. De verontruste buurtbewoners startten een petitie en organiseerden een succesrijke familiedag in de weide van landbouwer Danny Lemmes. Ze verzamelden uiteindelijk 13.000 handtekeningen, waaronder 2.500 individuele bezwaarschriften. De gemeentebesturen van Kontich en Reet steunden de acties voluit.

"In het advies stelt de Vlacoro dat eerst verder moet gezocht worden naar beschikbare bedrijventerreinen in het havengebied. Volgens de commissie blijven daar nog heel wat hectaren industriegrond onbenut", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Kontichs gemeenteraadslid Marleen Van den Eynde (Vlaams Belang).

Het kabinet van Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) was vrijdag nog niet op de hoogte van het advies van de Vlacoro. "Eind volgende week verwachten we het officieel verslag van de commissie. Het is pas dan dat we kunnen reageren. Mocht blijken dat Van den Eynde voor haar beurt gesproken heeft, is dat voor haar rekening", aldus de woordvoerder van de minister.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek