Meest recent
Duik in het archief
-
Daar komt de hybride melk: Deels plantaardig, deels van de koe
“De toekomst van melk. Twintig procent minder C02, en even lekker als koemelk”, zo promoot de Nederlandse zuivelverwerker Farm Dairy zijn nieuwe, ‘hybride melkproducten’. Deze producten best... -
Kaas- en vleesvervangers bevatten vaker schadelijke stoffen dan dierlijke producten
Plantaardige voeding, die vaak als alternatief voor dierlijke producten zoals vlees, vis en kaas in de winkelrekken ligt, kan meer schadelijke stoffen bevatten dan dierlijke producten. Dat i... -
Brugge is ‘Veggie hoofdstad’ van het land
De stad Brugge is de grote winnaar van de ‘Veggie Challenge 2025’ en mag zich een jaar lang ‘Veggie Hoofdstad’ van het land noemen. Leuven, dat al drie keer de titel veroverde, eindigt dit j... -
Unilever verkoopt De Vegetarische Slager aan concurrent Vivera
De Britse voedselgigant Unilever verkoopt zijn merk van vleesvervangers De Vegetarische Slager aan concurrent Vivera. Unilever zette De Vegetarische Slager eind december in de etalage, wat k... -
Vlaamse hogescholen en universiteiten serveren één maand plantaardig
Vijftien hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en Brussel gaan in de maand maart een eetwedstrijd aan. Ze nemen deel aan de ‘Veggie Challenge’, een campagne van ProVeg België, die opro... -
Minder vlees eten is makkelijker in groep, zo stelt Vlaamse studie
Mensen die zich voornemen om minder vlees te eten, houden die levensstijl langer vol als ze dat samen met vrienden of familie doen. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de UHasselt, waar... -
Unilever serveert de Vegetarische Slager af
De Britse voedselgigant Unilever zet zijn belangrijkste vleesvervangersmerk in de etalage. Nochtans deed de Vegetarische Slager het niet slecht in de huidige moeilijke periode waarin de nich... -
Bijna helft Nederlanders eet het liefst zo min mogelijk bewerkt voedsel, maar experts waarschuwen voor tunnelvisie
Maar liefst 47 procent van de volwassen Nederlanders eet het liefst zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dit blijkt uit de Vleesvervangers Monitor van het marktonderzoeksbureau Markteffect, een... -
Zijn vleesvervangers gezonder dan ‘echt’ vlees?
Hebben plantaardige vleesalternatieven een gezondheidsvoordeel tegenover hun dierlijke tegenhangers? Een studie van ProVeg stelt van wél, maar voedingsdeskundige Inge Coene van NICE nuanceer... -
Plantaardig aanbod studentenrestaurants groeit: “Maak veggie standaardkeuze”
De helft van de studentenresto’s in Vlaamse en Brusselse hogescholen en universiteiten, voeren dit academiejaar actief promotie voor plantaardige maaltijden. Vooral Hogeschool PXL in Limburg...
Dossier