header.home link

Filip Vanaken aangesteld als ad interim directeur REO Veiling

Filip Vanaken is de nieuwe algemeen directeur ad interim van REO Veiling. Hij werd donderdag door de raad van bestuur van de Roeselaarse telerscoöperatieve unaniem verkozen.

29 oktober 2022  – Laatste update 29 oktober 2022 12:08
Lees meer over:
REO_Veiling_Logistiek

Begin juni had de coöperatieve telersvereniging directeur Paul Demyttenaere aan de deur gezet. In de zoektocht naar een vervanger is de keuze gevallen op Filip Vanaken.

filipvanakendirecteurREOveiling-1516

Vanaken (57) is afkomstig uit het Limburgse Diepenbeek en heeft zijn strepen verdiend binnen de Vlaamse groente- en fruitsector als financieel en administratief directeur bij Veiling Haspengouw, waar hij midden jaren ’90 aan de slag ging. Sinds oktober 2015 werkte hij in dezelfde functie voor REO Veiling. 

“Na meer dan een kwarteeuw professionele activiteit in de Vlaamse groente- en fruitsector is Filip erg vertrouwd met het veilingwezen”, zegt Rita Demaré, voorzitter van de veiling. “De beslissing werd genomen met de vaste overtuiging om samen hard te blijven werken aan een toekomstgerichte en sterke organisatie in het belang van alle bedrijven van onze leden-coöperanten.”

Midden deze maand raakte nog bekend dat de fusiegesprekken tussen REO Veiling en de veiling van Hoogstraten, die sinds begin 2022 gevoerd werden, ten einde waren gekomen. Als reden werd gewezen naar de structurele verschillen tussen beide coöperaties.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek