header.home link

Paul Demyttenaere aangesteld als changemanager bij PORK.be

29 juni 2022

Brancheorganisatie PORK.be heeft Paul Demyttenaere aan boord gehaald als changemanager. Demyttenaere was tot voor kort algemeen directeur van de REO veiling en verruilt dus de plantaardige sector voor de varkens.

Lees meer over:
varkensneus2-1250

De taak van Demyttenaere is om een strategie uit te tekenen en actiepunten te formuleren op korte en middellange termijn. “Paul heeft veel ervaring met ketenmanagement en kwaliteitsmanagement, hij was trouwens één van de trekkers bij de oprichting van VEGAPLAN en de uitwisselbaarheid van dit lastenboek met Q&S”, zegt Filip Fontaine, voorzitter van PORK.be. “Het bestuur is er dan ook van overtuigd dat hij snel en vanuit de bezorgdheden van alle spelers een gemeenschappelijke visie en programma kan ontwikkelen.”

De beslissing over de aanstelling viel dinsdag tijdens de bestuursvergadering van PORK.be. Op de vergadering was ook Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) aanwezig, die de doelstellingen van de organisatie voorgeschoteld kreeg. Zo moet een eenduidige en ketenbrede strategie zorgen voor antwoorden op verschillende dossiers, zoals verdoofde castratie, stikstof en de internationale context (gaande van grondstofprijzen tot exportmogelijkheden). “We willen immers een sterke en duurzame varkensketen die flexibel is en kan anticiperen op de uitdagingen van morgen”, aldus Fontaine.

Voor PORK.be is het belangrijk dat dit wordt ingebed in het beleid. Specifiek in het kader van het stikstofdossier werd uitdrukkelijk gevraagd om een correct flankerend beleid te voorzien voor zowel blijvers als stoppers binnen de productieketen. Daarom spraken de brancheorganisatie en minister Brouns af om structureel en periodiek te overleggen.

Brouns bevestigde alvast zijn engagement naar de keten: “We nemen heel graag de uitgestoken hand aan. Een duurzame varkensketen is belangrijk en het is slechts door goed samen te werken dat we hierin kunnen slagen. We zullen dan ook op regelmatige basis overleggen om samen sneller vooruitgang te boeken.” 

“De bezorgdheid over de sector en de aandacht van de minister voor de moeilijke dossiers op ons bord sterken ons in onze werking. Ook de wetgeving rond castratie en een degelijk flankerend beleid voor de hele keten stonden op de agenda en werden in alle openheid besproken”, besluit Fontaine.

Uitgelicht
Aanvullend aan het crisisactieplan van ABS en Boerenbond legt ook PORK.be een aantal actiepunten op tafel om de varkenssector uit de crisis te loodsen. “Het lastenboek BePork...
15 februari 2022 Lees meer

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek