nieuws

EVA leert docenten kokscholen vegetarisch koken

nieuws
De vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) organiseert vegetarische kooklessen voor docenten van kokscholen.
28 augustus 2013  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:23
Lees meer over:

De vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) organiseert vegetarische kooklessen voor docenten van kokscholen. Op die manier hoopt de organisatie het aanbod voor vegetariërs op restaurant in de toekomst te verbeteren. De kokscholen reageren enthousiast, want ze merken dat koks vandaag nog vaak met de handen in het haar staan als ze vegetariërs op bezoek krijgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De lessen starten in februari in de Hotelschool Campus Wemmel en zijn verspreid over drie dagen. Eerst wordt de docenten theoretisch inzicht verschaft in de redenen waarom iemand beslist vegetarisch te eten, daarna krijgen ze praktijkles van koks Peter Vandermeersch (De Zonnekeuken) en Kevin Storms (Avalon). Die praktijklessen moeten de docenten duidelijk maken dat vegetarisch koken meer is dan alleen vis of vlees schrappen. “Het vergt immers een ander uitgangspunt, waarbij je vertrekt vanuit de groente”, legt Ciëlle van Dooren van EVA uit.

Reeds 25 docenten schreven zich in voor de lessen, en EVA verwacht dat dit aantal snel zal stijgen. De kokscholen reageren immers enthousiast. “De vraag naar vegetarische menu’s blijft toenemen, en we moeten op die trend inspelen”, stelt Raf Sonneville, directeur van Ter Duinen. “Want vandaag staan nog te veel koks met hun mond vol tanden wanneer ze onverwacht een vegetariër over de vloer krijgen.”

Aan het einde van het jaar wil EVA de lessen bundelen in een handboek vegetarisch koken, die verdeeld zal worden aan de kokscholen en de Centra voor Volwassenenonderwijs. Het project, dat de naam Vegucation draagt, loopt in samenwerking met organisaties uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk, met de steun van de Europese Commissie.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek