Eén horecazaak op tien krijgt gunstige beoordeling

Bij inspecties tijdens de eerste helft van 2008 heeft het Voedselagentschap slechts aan 10 procent van de gecontroleerde horecazaken in het Vlaams en Waals gewest een gunstige beoordeling gegeven. In het Brussels Hoofdstedelijk gewest was dat slechts 4 procent. In totaal werden 2.754 horecazaken gecontroleerd. Dat blijkt uit het antwoord van de minister van Zelfstandigen en kmo's, Sabine Laruelle (MR), op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).
12 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Bij inspecties tijdens de eerste helft van 2008 heeft het Voedselagentschap slechts aan 10 procent van de gecontroleerde horecazaken in het Vlaams en Waals gewest een gunstige beoordeling gegeven. Dat blijkt uit het antwoord van de minister van Zelfstandigen en kmo's, Sabine Laruelle (MR), op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

In het Brussels Hoofdstedelijk gewest was dat slechts 4 procent. In totaal werden 2.754 horecazaken gecontroleerd. Als we de beoordeling "gunstig met opmerkingen" tellen bij diegene die volledig in orde waren, komen we aan 55 procent in Vlaanderen, 44 procent in Wallonië en 23 procent in het Brussels Hoofdstedelijk gewest.

De overige horecazaken kregen een ongunstige beoordeling. In Vlaanderen ging het om 45 procent van de zaken, in Wallonië 46 procent en in Brussel 76 procent. In vergelijking met 2007 liggen de cijfers voor de eerste helft van 2008 veel lager. Dat jaar kreeg in Vlaanderen 82 procent van de gecontroleerde horecazaken een gunstige of "gunstig met opmerkingen"-beoordeling. In Wallonië was dat 77 procent en in Brussel 72 procent. 

Volgens minister Laruelle zijn de resultaten echter moeilijk vergelijkbaar, omdat in september 2007 een nieuw evaluatiesysteem werd ingevoerd.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek