Meest recent
Duik in het archief
-
Kipster ontwikkelt vegan ei
Het Nederlandse bedrijf Kipster, naar eigen zeggen de meest dier- en mileuvriendelijke legboerderij ter wereld, heeft een vegan ei ontwikkeld. “De eerste Veggs-exemplaren zijn gemaakt, maar... -
Hamburgers zonder vlees raken ingeburgerd
Beyond Meat, voortrekker van plantaardige alternatieven voor vlees, zorgde dit jaar voor een ommezwaai in de eetgewoonten. Het Amerikaanse bedrijf trok dit jaar voor de eerste keer naar de b... -
Zaventem tekent voor opener van grondwitloofseizoen
Grondwitloof ligt in de winkel van september tot eind mei. In Zaventem is zondag het seizoen van het grondwitloof officieel geopend. De traditionele Vlaamse seizoensgroente wordt anno 2019 a... -
Hamburgerketen McDonald's test vleesvervanger
De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's start volgende week in 28 Canadese filialen een twaalf weken lange test met burgers van Beyond Meat, een fabrikant van vleesvervangers. "We hebben aan... -
Topchefs geven in hotelscholen aanzet tot veggie koken
De komende twee schooljaren wordt plantaardige voeding in 12 hotelscholen gepromoot met een reeks workshops. EVA, de vereniging die in Vlaanderen ijvert voor plantaardige voeding, vond in na... -
Smaakgestuurde voeding voor kankerpatiënten
De makers van 'oncobrood' – een smaakversterkend brood op maat van kankerpatiënten die chemotherapie volgen – willen hun product wereldwijd op de kaart zetten. In samenwerking met internatio... -
WECANDANCE en #Boerentrots slaan handen in elkaar
'Farm to table', van boerderij tot tafel: dat is de naam van het nieuwe concept dat het festival WECANDANCE lanceert op het strand van Zeebrugge. In samenwerking met #Boerentrots ontwikkelde... -
Smaak van varkensvlees is een samenspel van factoren
Qua economisch rendement zijn Vlaamse varkens top, onder andere door het hoge percentage verkoopbaar vlees aan een karkas. Aan de smaak van ons varkensvlees wordt samen met ILVO gewerkt, zo... -
Hoeve + topchef = smaakhoeve
Voor het derde jaar op rij worden twee hoeves omgetoverd tot heuse smaakhoeves. “Twee weekends lang zullen twee topchefs hun persoonlijke twist geven aan de heerlijkste hoeve- en streekprodu... -
Manchegokaas zet bescherming streekproducten op scherp
Een Spaanse zuivelfabrikant heeft mogelijk de beschermde status van de beroemde Manchegokaas geschonden door het gebruik van labels die lijken te verwijzen naar Don Quichot, de illustere rom...
Dossier