Meest recent
Duik in het archief
-
“Week van de Smaak” zet Vlaamse eetcultuur in de schijnwerpers
De 17de editie van “De Week van de Smaak” pakt dit jaar uit met het thema “Smaakmakers”. Van 30 oktober tot en met 5 november kunnen jong en oud op culinaire ontdekkingstocht door Vlaanderen... -
Oesterzwamkwekerij Kromme Boom maakt 'de biefstuk van de groentjes’
Alleen met een goede voedingsbodem, kan iets groeien. Dat is het motto van Marnix Boes, voorzitter van vzw De Kromme Boom. Deze woorden zijn niet alleen toepasbaar op planten, maar ook op me... -
🎥VIDEO: Chef-koks experimenteren met Vlaamse traditionele streekproducten tijdens culinaire jamsessie
Zes Belgische chef-koks speelden maandag de hoofdrol samen met enkele Vlaamse traditionele streekproducten in het kooktheater van de Kookslag-jamsessie. Een “mystery bag” met twee erkende st... -
Duurzame insectenkweek dankzij 100% circulair substraat
Insecten zijn rijk aan proteïnen en kunnen zich snel voortplanten, waardoor ze erg geschikt zijn als eiwitbron in de voedselketen. Substraat op basis van circulaire reststromen kan dienen al... -
Krekel tjirpt op menu Antwerpse topchef
Hoewel veel Vlamingen interesse tonen in het eten van insecten, blijven de meesten toch nog twijfelachtig en afwachtend. In vele Aziatische landen is het nochtans erg gebruikelijk om insecte... -
Kipster ontwikkelt vegan ei
Het Nederlandse bedrijf Kipster, naar eigen zeggen de meest dier- en mileuvriendelijke legboerderij ter wereld, heeft een vegan ei ontwikkeld. “De eerste Veggs-exemplaren zijn gemaakt, maar... -
Hamburgers zonder vlees raken ingeburgerd
Beyond Meat, voortrekker van plantaardige alternatieven voor vlees, zorgde dit jaar voor een ommezwaai in de eetgewoonten. Het Amerikaanse bedrijf trok dit jaar voor de eerste keer naar de b... -
Zaventem tekent voor opener van grondwitloofseizoen
Grondwitloof ligt in de winkel van september tot eind mei. In Zaventem is zondag het seizoen van het grondwitloof officieel geopend. De traditionele Vlaamse seizoensgroente wordt anno 2019 a... -
Hamburgerketen McDonald's test vleesvervanger
De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's start volgende week in 28 Canadese filialen een twaalf weken lange test met burgers van Beyond Meat, een fabrikant van vleesvervangers. "We hebben aan... -
Topchefs geven in hotelscholen aanzet tot veggie koken
De komende twee schooljaren wordt plantaardige voeding in 12 hotelscholen gepromoot met een reeks workshops. EVA, de vereniging die in Vlaanderen ijvert voor plantaardige voeding, vond in na...
Dossier