Krekel tjirpt op menu Antwerpse topchef

nieuws

Hoewel veel Vlamingen interesse tonen in het eten van insecten, blijven de meesten toch nog twijfelachtig en afwachtend. In vele Aziatische landen is het nochtans erg gebruikelijk om insecten op het menu te zetten want ze hebben een hoge eiwitwaarde. Een bron van inspiratie voor topchef Huibrecht Berends want in zijn Vietnamees restaurant Little Bún in Antwerpen kan je vanaf nu twee gerechtjes met krekels op de kaart vinden.  

20 juni 2023  – Laatst bijgewerkt om 20 juni 2023 19:48

Krekels hebben een subtiele, nootachtige umami-smaak en hebben bovendien een indrukwekkende voedingswaarde

Huibrecht Berends - Chef Little Bún

Berends bedacht een nieuwe vulling voor de 'deep fried rolls' op basis van krekelpoeder, bruine paddenstoelen, wortel, lente-ui en soja vermicelli, die gerold worden in een laagje krokant rijstpapier. Hij creëerde ook een krekelvariant van zijn klassieke hoofdschotel met rijstnoedels. “Krekels hebben een subtiele, nootachtige umami-smaak en hebben bovendien een indrukwekkende voedingswaarde”, aldus de chef.  

De recepten zijn tot stand gekomen in samenwerking het Brusselse KRIKET, dat snack- en ontbijtproducten op basis van krekelpoeder op de markt brengt. “Het is door mensen zelf te laten ervaren hoe krekels geïntegreerd kunnen worden in onze dagelijkse eetervaring, dat krekels even normaal worden als een garnaaltje”, zeggen Michiel en Anneleen Van Meervenne, de oprichters van KRIKET.  

Voor bij wie het water al in de mond staat: Little Bún heeft twee vestigingen in Antwerpen: Sint-Jorispoort 22 en Sint Aldegondiskaai 44. Reserveren is niet nodig.  

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek