Delhaize krijgt als eerste certificaat voor voedselcontrole

Delhaize heeft in België een certificaat gekregen voor de controle die de warenhuisketen zelf uitvoert op de veiligheid van voedingsmiddelen. Het is daarmee de eerste voedingsdistributeur van ons land die een certificatie krijgt voor zijn autocontrolesysteem, zo heeft de keten meegedeeld. Het certificaat werd tot dusver toegekend aan vijf winkels van Delhaize.
10 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Delhaize heeft in België een certificaat gekregen voor de controle die de warenhuisketen zelf uitvoert op de veiligheid van voedingsmiddelen. Het is daarmee de eerste voedingsdistributeur van ons land die een certificatie krijgt voor zijn autocontrolesysteem.  Het certificaat werd tot dusver toegekend aan vijf winkels van Delhaize. 

Autocontrole is het geheel van maatregelen die bedrijven nemen om ervoor te zorgen dat de producten die ze verwerken en verdelen, voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid. Het geheel wordt beoordeeld door een onafhankelijke certificerings- en keuringsinstelling die door het Voedselagentschap erkend is.

Bij Delhaize werd het autocontrolesysteem door Quality Partner doorgelicht. De instelling kende het certificaat toe aan Delhaizesupermarkten in Brasschaat, Keerbergen, Ledeberg en Grivegnée en aan een AD Delhaize in Seraing. "We weken zeer hard opdat het certificaat in 2009 aan al onze geïntegreerde winkels wordt toegekend", zo wordt Jean Van de Put, directeur bij Delhaize, in de mededeling geciteerd. De certificatie betekent niet dat de andere bestaande interne en externe voedingscontroles wegvallen, zo preciseert de warenhuisketen nog.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek