header.home link

BBB lanceert website en nieuwe namen

De nieuwe politieke partij BoerBurgerBelangen of BBB stelt haar nieuwe website voor. Daarmee lost ze ook haar eerste namen en officiële standpunten. “Vanaf nu kunnen mensen ook officieel lid worden”, zegt voorzitter Tine Hermans. “Het wordt nog een druk najaar voor de partij.” 

15 september 2023  – Laatste update 15 september 2023 17:27
Lees meer over:
boerburgerbelangen

De nieuwe politieke partij wil de kiezers een alternatief bieden voor de traditionele partijen. “Niet links en niet rechts, eerder een brede centrumpartij”, klinkt het. “We zijn dan ook de stem van de burger, de stem van het volk.” 

Nieuwe namen

Met de lancering van de website stelt de partij nieuwe leden voor. Eerder strikte BBB gemeenteraadslid Peter Smeets uit Peer en Rik Hertogs, voormalig schepen van Bree. Zij krijgen nu gezelschap van de Oost-Vlaamse landbouwer en verkoper van zaden Arsène Van Laeken, oud-leraar en braadkippenboer Gert Van Driessche uit Wortegem-Petegem en kapster Tanja Garez uit Wortegem-Petegem. Ook Robin Nullens uit Bree, lid van de Groene Kring, zet zijn schouders onder het politieke project.

De partij is organisch gegroeid. Na de overwinning van de Nederlandse partij BBB (BoerBurgerBeweging) tijdens Provinciale Statenverkiezingen richtte Hermans BoerBurgerBelangen op. Eerst als Facebookgroep, die al snel 14.800 leden wist te verzamelen. Dat gaf Hermans de moed om de beweging om te vormen tot een volwaardige politieke partij.

Landbouw als fundament

Wat BBB vooral lijkt te willen, is breken met de huidige gang van zaken. De partij is niet mals voor de huidige politieke cultuur. “Een echte graaicultuur”, klinkt het. “Onze winkelkar is de barometer die aangeeft dat als we zo verder gaan we stilaan naar de afgrond afzakken.” 

Zoals de partijnaam doet vermoeden, heeft de partij eveneens een groot hart voor de landbouwsector. “Zij zijn het fundament waarop onze bevolking kan vertrouwen”, klinkt het. “Betaalbaar voedsel is dan ook de basisbehoefte voor iedere burger.” 

Hoe de partij betaalbare winkelkarren zal verzoenen met een eerlijke vergoeding voor de boeren, wordt onderzocht. “Ik denk dat we in eerste plaats in overleg moeten gaan met alle actoren”, zegt voorzitter Tine Hermans. “We hebben al een aantal krachtlijnen uitgeschreven maar het programma wordt nog in de diepte uitgewerkt. Het is belangrijk dat je met de betrokken instanties en koepels en heel het middenveld in overleg gaat om te zien waar zij aan denken en welke richting het uit moet.”

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek