Brits toprestaurant sluit deuren na resem klachten

Het Britse toprestaurant The Fat Duck heeft zijn deuren gesloten omdat verschillende bezoekers mogelijk een voedselvergiftiging hebben opgelopen.
2 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Het Britse toprestaurant The Fat Duck, één van de beste restaurants ter wereld, heeft zijn deuren gesloten omdat verschillende bezoekers mogelijk een voedselvergiftiging hebben opgelopen. In Het Belang van Limburg stelt de bekende Belgische sterrenchef Viki Geunes dat dit een nachtmerrie is die geen enkele topkok helemaal kan uitsluiten.

Sinds dinsdag houdt The Fat Duck uit voorzorg zijn deuren gesloten, ook al zijn de eerste test op het vlak van voedselveiligheid negatief. De oorzaak van de voedselvergiftiging is dus nog niet achterhaald. De Britse media berichtten zaterdag dat de afgelopen weken een veertigtal klanten over misselijkheid hadden geklaagd.

"Wij doen er alles aan om onze klanten de best mogelijke ervaring te geven, en we willen absoluut niet dat er iemand zich slecht voelt", aldus topkok Heston Blumenthal in de Daily Telegraph. De controle in de keuken is volgens Blumenthal zeer streng. Het restaurant in het graafschap Berkshire is bekend voor zijn moleculaire keuken. Fijnproevers moeten maanden op voorhand boeken. Het menu kost zo'n 145 euro. Wie een tafeltje heeft bemachtigd, kan heerlijke gerechten als porridge van slakken of ijs van ham proberen.

Volgens Viki Geunes kan het altijd gebeuren dat een bacterie in het voedsel sluipt. "Als dat gebeurt in de brasserie om de hoek, kraait er geen haan naar maar als het gebeurt in een toprestaurant is het wereldnieuws". Ook bij de medewerkers in zijn tweesterrenrestaurant 't Zilte in Mol gaat het nieuws over de tong. 

"Ze vroegen mij wat ik in zo'n geval zou doen", vertelt Viki Geunes. "Je moet zo snel mogelijk uitsluitsel geven over wat er is mis gegaan. Vandaar dat de traceerbaarheid van onze ingrediënten zo belangrijk is".

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek