Boerenmarkten floreren dankzij crisis

Sinds het uitbreken van de economische crisis is de consument prijsbewuster geworden. Dat geldt net zo goed voor voeding, waardoor boerenmarkten floreren als nooit te voren. “In Tielt zijn alle marktkramers zelf producenten waardoor hun prijzen lager liggen”, legt bezieler Etienne Cool uit. “Dat verklaart voor een deel het succes”.
12 september 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09

Sinds het uitbreken van de economische crisis is de consument prijsbewuster geworden. Dat geldt net zo goed voor voeding, waardoor boerenmarkten floreren als nooit te voren. “In Tielt zijn alle marktkramers zelf producenten waardoor hun prijzen lager liggen”, legt bezieler Etienne Cool uit. "Dat verklaart voor een deel het succes”.

De boerenmarkt van Tielt bestaat al sinds 1981 en telt een twintigtal kramen met onder meer verse groenten en fruit, zuivel en bloemen. Alleen boeren die zelf produceren mogen hun waren op de markt aan de man brengen.

“Hiermee willen we vermijden dat de Tieltse boerenmarkt evolueert naar een doorsnee weekmarkt”, zegt bezieler Etienne Cool. “We krijgen heel wat aanvragen binnen maar weigeren er veel. Een kippenkraam komt er bijvoorbeeld niet in want zo’n kip aan het spit komt van een industriële slachterij. Dat tast het authentieke karakter van onze markt aan”.

Maar er is meer dat alleen de pure producten. “We merken dat sinds de economische crisis klanten prijsbewuster gaan aankopen. Omdat de marktkramers ook zelf produceren en er dus geen tussenschakels zijn, liggen de prijzen een stuk lager dan in de winkels”, aldus Cool. En dat lokt blijkbaar volk.

“Maar ook onze locatie met voldoende parking in de buurt en een goede relatie met het lokale bestuur en de middenstand spelen mee”, zegt Etienne Cool. De Tieltse boerenmarkt, die elke zaterdag van 14 tot 16 uur doorgaat, houdt goed stand. Ondanks of misschien wel dankzij de crisis.
 

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek