header.home link

Boeren sterk vertegenwoordigd op Open Producenten Dag

21 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober vindt voor de eerste keer de Open Producenten Dag plaats. Dan zetten meer dan vijftig Vlaamse telers, boeren, streekproducenten, makers en kwekers hun deuren open voor het grote publiek. Ze geven een inkijk in hun productieprocessen en innovaties en laten bezoekers letterlijk proeven van hun passie.

Lees meer over:
OPEN PRODUCENTEN DAG_Chardonnay Meerdael oogst_websize

Open Producenten Dag vindt plaats in de context van Flanders Food Festival, dat loopt van 1 oktober tot 14 november en waarmee de Vlaamse horeca in de kijker gezet wordt. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door EventFlanders en Toerisme Vlaanderen, terwijl ook VLAM, VLAIO en Fevia betrokken zijn bij de eerste editie van de producenten opendeurdag.

Met de dag wil de organisatie Vlaamse producenten in het zonnetje zetten. “Vlaanderen is rijk aan bedrijven en producenten die met passie en vakkennis producten van topkwaliteit op het bord weten te toveren”, klinkt het. “Meer dan ooit ging de Vlaming tijdens de COVID-crisis massaal op zoek naar lokale en gezonde voeding. Een trend die we hoogstwaarschijnlijk alleen maar verder zullen zien groeien. Hoog tijd om deze positieve evolutie kracht bij te zetten met Open Producenten Dag.”

Meer dan vijftig deelnemende producenten waaronder veel boeren

Nieuwsgierigen kunnen terecht bij 55 producenten verspreid over de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Onder de deelnemende producenten tal van landbouwbedrijven met hoeveverkoop-activiteit en. Zo kunnen mensen terecht bij hoeveslagerij Horsten van de familie Gijsels in Wiekevorst. De familie baat een rundvleebedrijf uit met Belgisch witblauw-koeien. De dieren worden na slachting op het bedrijf versneden en worden in pakket of per kilo verkocht.

OPEN PRODUCENTEN DAG _ 15557366972_9d2eb7411f_z_websize

Wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout geeft rondleidingen in de wijngaard en in de wijnkelder om zo de bezoeker een inzicht te geven in de productie van Vlaamse wijnen. In Kortrijk kunnen mensen dan weer terecht bij Buurderij Kortrijk, een platform waar lokale boeren en producenten via de korte keten verkopen. Bij Deschildre Streekproducten in Oostende kan je een cursus paté maken volgen. Het volledige programma van Open Producenten Dag is terug te vinden op de website.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Open Producenten Dag

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek