Meest recent
Duik in het archief
-
Nieuwe toekomst voor slachthuis Kortenaken dankzij lokale veehouders
Het slachthuis in Kortenaken maakt een doorstart, mede mogelijk gemaakt door de steun van 17 lokale veehouders. Broers Bert en Dries Van Asbroeck, die het stilgelegde slachthuis twee jaar ge... -
Aardbeidorp Landegem neemt afscheid van zijn laatste vollegrondstelers
Het is het einde van een tijdperk in de Oost-Vlaamse aardbeigemeente Landegem. Het dorp waar boeren en hobbyisten jarenlang streden om de ‘Soete Beeseprijzen’, verliest zijn laatste vollegro... -
Land- en tuinbouwers investeren als nooit tevoren in verbreding en educatie
Vlaamse land- en tuinbouwers investeerden in 2024 meer dan ooit in verbreding en educatie. In vergelijking met de coronapiek in 2021 kreeg het Vlaams Landbouw- en Investeringsfonds (VLIF) 68... -
Subsidie voor ‘Bio zoekt Keten’ moet groei Vlaamse biosector aanwakkeren
De Vlaamse overheid investeert verder in de groei van de biologische landbouw. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) kent een subsidie van 224.310 euro toe aan BioForum voor het... -
Week van Korte Keten neemt frisse start tussen het hoeveijs
De achtste editie van de Week van de Korte Keten is donderdag afgetrapt start bij Mili Hoevezuivel in Lokeren. Boeren Bavo en Isabelle De Cuyper-Vandenbroucke ontvingen diverse hoogwaardighe... -
PFAS in Verdronken Land van Saeftinghe: Hoe een vervuild natuurgebied tot een nieuw verdienmodel leidt
Geert Meersschaert en Kris Van Royen die bekend staan om hun "Saeftingher pré-salé"-vlees van runderen die in het Verdronken Land Van Saeftinghe grazen, hebben hun verdienmodel moeten w... -
Kippenfamilie Vandekerckhove verovert Deinze met korte keten
‘De weet-wat-je-eet food bar in Deinze’; zo prijst horecaman Bart Vandekerckhove (38) zijn restaurant Foodbart aan in kippenstad Deinze. Een formule die hem geen windeieren heeft gelegd, wan... -
Van Instagram tot administratie: Zij-instromers leren ondernemen met online toolbox
Dat een mooie oogst meer vraagt dan zaadjes planten en wachten, weet iedereen. Maar slechts weinigen weten hoeveel ondernemerschap, administratie en marketing en goeddraaiend landbouwbedrijf... -
Twee nieuwkomers in de landbouw krijgen steun via agrotoerismeproject in Rupelstreek
Veehouder David Devrieze uit Rumst opende enkele maanden geleden een B&B, terwijl Kathleen Verrijken haar plukweide in Rumst uitbreidde met workshops. Beide initiatieven kwamen mede tot... -
Mobiel slachthuis krijgt na tien jaar onderhandelen groen licht van FAVV
Na een decennium van onderhandelingen heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) goedkeuring verleend voor de lancering van de mobiele slachteenheid voor plu...
Dossier