Belgen wegen samen 45.000 ton te veel

Voorbijgangers in het Brusselse Zuidstation werden woensdag door de Stichting tegen Kanker op de weegschaal gezet. Samen wegen alle Belgen 45.000 ton te zwaar.
4 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Alle Belgen samen wegen zowat 45.000 ton, of het gewicht van 900 treinwagons, te veel. Dat heeft de Stichting tegen Kanker becijferd. Naar aanleiding van de Werelddag tegen Kanker heeft de Stichting woensdag een ludieke actie gehouden in het Brusselse Zuidstation.

Overgewicht verhoogt het risico op bepaalde vormen van kanker, waarschuwt de organisatie. Vooral borst- en dikkedarmkanker worden gelinkt met obesitas. Wie er een gezonde levensstijl op nahoudt, zonder overgewicht, roken of een teveel aan UV-straling, kan de kans op kanker laten dalen met 40 procent. 

Toch weegt in België één op de twee volwassenen te veel, weet de Stichting tegen Kanker. Bij de kinderen kampt 10 tot 15 procent met overgewicht. Alles samen hebben de Belgen zowat 45.000 ton overtollig vet.

Om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde body mass index werden de voorbijgangers in het Brusselse Zuidstation woensdag op de weegschaal gezet. Gezondheidsconsulenten van de Stichting berekenden desgewenst hun body mass index en gaven tips voor een gezonde levensstijl, met verantwoorde voeding en voldoende beweging.

Meer dan 50 procent van de Belgen is van mening dat overgewicht veroorzaakt wordt door een gebrek aan karakter. Mensen die medische hulp opzoeken, zoals de keuze voor een maagring, doen dit volgens één Belg op twee omdat ze niet sterk genoeg zijn om op eigen kracht af te vallen. Een derde van de Belgen volgde ooit een dieet.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek