Belg is gezonde chocoladefreak

De gemiddelde Belg is verzot op chocolade en eet minstens een keer per week een stukje. Toch is meer dan de helft zich bewust van zijn of haar gezondheid, en laat de keuze van de reep of tablet daarvan afhangen. Dat blijkt uit een studie die chocoladeproducent Côte d'Or liet uitvoeren naar aanleiding van haar campagne voor 2009. Het merk wil van de Belg een "chocoloog" maken die op een creatieve manier chocolade en gastronomie combineert.
11 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De gemiddelde Belg is verzot op chocolade en eet minstens een keer per week een stukje. Toch is meer dan de helft zich bewust van zijn of haar gezondheid, en laat de keuze van de reep of tablet daarvan afhangen. Dat blijkt uit een studie die chocoladeproducent Côte d'Or liet uitvoeren naar aanleiding van haar campagne voor 2009.

28 procent van de 1.000 ondervraagden tussen 15 en 70 jaar oud zegt elke dag chocolade te eten. Wekelijks is dat 40 procent. De meerderheid van de respondenten geeft aan tabletten (33%) of snoeprepen (31%) te verkiezen, een minderheid houdt van pralines. De Vlamingen zijn de grootste fans van pralines, terwijl in Wallonië de grote tabletten meer gegeten worden. In Vlaanderen wordt chocolade ook meer gegeten met brood als ontbijt, terwijl de focus in het zuiden van het land meer op genot ligt.

Volgens het Côte d'Or-onderzoek bestaan er vier groepen chocoladefans: de hedonisten, de onverschilligen, de gezondheidsfans en de zondaars. Die laatste twee categorieën vertegenwoordigen 55 procent van de bevolking en kiezen steevast voor chocolade zonder vulling met een hoog cacaogehalte. Côte d'Or wil van de Belg een "chocoloog" maken die op een creatieve manier chocolade en gastronomie combineert.

De bewuste consumenten zijn vooral oudere vrouwen, terwijl de hedonisten en de onverschilligen, die eten waar ze zin in hebben, overwegend mannelijk en jong zijn. De favoriete plaats voor een stukje chocolade blijft thuis en vooral 's avonds voor de televisie. Pralines worden bijna nooit thuis gegeten, ze dienen als geschenk of worden bij de koffie geserveerd.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek