header.home link

Bejaarden kunnen voortaan terecht op seniorenhoeve

21 februari 2009
Bejaarden die houden van gezonde boerenlucht en uitgekeken zijn op de kale muren van hun rusthuis, kunnen straks hun intrek nemen in de eerste seniorenhoeve van ons land. Die staat in Alveringem en wordt uitgebaat door Dirk Vandenbussche en Sabine Rouseré. Zoals veel landbouwers had het koppel het plan opgevat om aan hoevetoerisme te doen, maar tijdens een vergadering van de landbouwraad in Poperinge kwam de vrouw des huizes op een ander idee.
Lees meer over:

Bejaarden die houden van gezonde boerenlucht en uitgekeken zijn op de kale muren van hun rusthuis, kunnen straks hun intrek nemen in de eerste seniorenhoeve van ons land. Die staat in Alveringem en wordt uitgebaat door Dirk Vandenbussche en Sabine Rouseré. Zoals veel landbouwers had het koppel het plan opgevat om aan hoevetoerisme te doen.

"We waren al volop aan het renoveren en beschikten over een vergunning", vertelt Sabine in Het Nieuwsblad. "Tot ik tijdens een vergadering van de landbouwraad in Poperinge van een vertegenwoordiger van de provincie hoorde dat de bejaardensector vragende partij is om senioren op te vangen in boerderijen, onder meer om de lange wachtlijsten bij rusthuizen weg te werken. Bleek nadien dat zoiets hier perfect kan".

Het landbouwersgezin is vier luxueuze kamers aan het inrichten op de plaats waar zich destijds onder meer het melkhuisje, de maalderij en de stallingen bevonden. Elk van de kamers beschikt over sanitair, met de nodige voorzieningen voor mensen met een handicap. De living met keuken is gemeenschappelijk. "Dat is belangrijk", aldus Sabine. "Het is immers de bedoeling dat de bewoners hier echt samenleven".

Dirk en Sabine mikken op mensen die niet meer alleen willen wonen, maar die nog wel goed hun plan kunnen trekken. "Desnoods kunnen ze een eigen tuintje en serre krijgen. En voor de rest blijft dit een actieve boerderij, met dieren. Gasten die het op een bepaald ogenblik niet meer aankunnen om op de boerderij te wonen, kunnen rekenen op een voorbehouden plaats in een rustoord. Wij hebben daarover afspraken gemaakt".

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek