header.home link

Abdijproducten lijken crisis te doorstaan

2 februari 2009
Abdijproducten blijken de economische crisis te doorstaan. Klanten richten zich voor deze bijzondere waren gretig tot de abdijwinkels, meldt Kerk en leven.
Lees meer over:

Abdijproducten blijken de economische crisis te doorstaan. Klanten richten zich voor deze bijzondere waren gretig tot de abdijwinkels, meldt het weekblad Kerk en leven. Volgens Marc Fierens, verantwoordelijke voor de abdijwinkel van de abdij van Averbode, is het succes van de abdijproducten te danken aan hun kwaliteit.

"Het label 'Monastic' waarborgt dat kloosterlingen daadwerkelijk meewerken aan de productie. Vooral zusters leven echt van de verkoop van hun producten in abdijwinkels", luidt het. Het succesproduct in Averbode is sinaasappelconfituur, bereid door de trappistinnen van Notre-Dame des Gardes in Frankrijk. "De koekjes van de trappistinnen van Clairefontaine, de speculaas en de zalven uit Postel doen het ook goed", zegt Fierens.

Bij de firma Weynants uit Zichem, verdeler van abdijproducten, klinkt het dat Belgische producten het goed doen. "Mosterd van de abdij van Novy Dvur in Tsjechië is onbetaalbaar voor onze klanten. Paddenstoelen van de abdij van Brialmont daarentegen verkopen goed, in gedroogde vorm in Wallonië en in potjes in Vlaanderen. Ook abdijkazen vallen in de smaak".

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek