header.home link

Financiële injectie voor pilootinfrastructuur voedingsindustrie

De Vlaamse regering heeft een investering goedgekeurd met het oog op een aanzienlijke uitbreiding van de pilootinfrastructuur voor de voedingsindustrie die opgesteld staat bij het ILVO in Melle. De aanvraag voor deze investering ging uit van Flanders' FOOD, de competentiepool voor de Vlaamse voedingsnijverheid. De totale projectbegroting bedraagt iets meer dan 5 miljoen euro. De nieuwe infrastructuur zal in de eerste plaats ter beschikking staan van de proces- en productontwikkeling van voedingsbedrijven.
20 januari 2009  – Laatste update 4 april 2020 14:46

De Vlaamse regering heeft een investering goedgekeurd met het oog op een aanzienlijke uitbreiding van de pilootinfrastructuur voor de voedingsindustrie die opgesteld staat bij het ILVO in Melle. De aanvraag voor deze investering ging uit van Flanders' FOOD, de competentiepool voor de Vlaamse voedingsnijverheid. De totale projectbegroting bedraagt iets meer dan 5 miljoen euro.

"De modernisering van de bestaande pilootinfrastructuur moet bijdragen tot meer innovatie in de voedingsindustrie, de vertaling van wetenschappelijke resultaten in bedrijfsspecifieke kennis en het gebruik van deze apparatuur door voedingsbedrijven, zowel in het kader van hun onderzoek als voor commerciële doeleinden", zegt Erwin Lamot, directeur van Flanders' FOOD.

Volgens de voedingsindustrie bekleedt de eenheid Technologie en Voeding van het ILVO door zijn plaats als schakel tussen het onderzoek en de industrie een bevoorrechte positie voor de huisvesting en het beheer van de multifunctionele pilootinfrastructuur. "Door het uitvoeren van fundamenteel en toegepast onderzoek kon in het verleden al een brede expertise opgebouwd worden en aan de hand van de bestaande infrastructuur werden reeds waardevolle resultaten bekomen", aldus Lamot.

De nieuwe infrastructuur zal in de eerste plaats ter beschikking staan van voedingsbedrijven, en dit in het kader van hun proces- en productontwikkeling. Maar ook diverse kennisinstellingen, de toeleveringsindustrie, consumentenorganisaties, de distributiesector en de non-food sector waaronder veevoederbedrijven zullen beroep kunnen doen op de installaties. Tot slot kan de apparatuur ook een belangrijke rol spelen bij de opleiding van werknemers. 

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek