header.home link

Meest recent

Duik in het archief

  • Hooibeekhoeve toont weg naar duurzame melkveehouderij

    Van een melkrobot en nieuwe koesensoren tot technieken om de ammoniakemissie terug te dringen. Op het provinciaal onderzoekscentrum Hooibeekhoeve in Geel zoeken wetenschappers en melkveehoud...
    Vandaag Reportage
  • Vliegenlarven eten helpt vleeskuikens

    Vleeskuikens die levende vliegenlarven krijgen voorgeschoteld, vertonen meer natuurlijk gedrag en ontwikkelen gezondere poten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Universiteit Wageni...
    gisteren nieuws
  • Bosrand slaat meer koolstof op dan gedacht

    Hoera voor de bosrand. Uit onderzoek van de UGent blijken bosranden een sterke troef te zijn tegen de klimaatopwarming. Zelfs de buitenkant van een klein bosje slaat meer koolstof op dan pak...
    13 januari 2021 nieuws
  • Droogte bedreigt meer en meer mensen

    Een internationaal onderzoek onder leiding van Michigan State University in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel heeft aangetoond dat het aantal mensen dat is blootgesteld aan extr...
    13 januari 2021 nieuws
  • Nieuw project gaat de strijd aan met longontsteking bij kalfjes

    Pneumonie bij kalveren sneller opsporen met een nieuwe selfscan en gericht behandelen waardoor het antibioticagebruik daalt. Dat is de doelstelling van het project PneumoNEE, dat begin 2021...
    12 januari 2021 nieuws
  • Herbarium Plantentuin Meise gaat digitaal

    De komende vier jaar gaat de Plantentuin Meise de Vlaamse bijdrage coördineren aan Dissco, het plan om alle natuurhistorische collecties van Europa te bundelen in één virtuele databank, de g...
    12 januari 2021 nieuws
  • Grootschalig agroforestry-experiment gestart in Nederland

    De Nederlandse Universiteit Wageningen heeft in Lelystad een grootschalige multidisciplinaire onderzoeksfaciliteit voor agroforestry opgestart, de eerste in zijn soort in Nederland. Op een t...
    11 januari 2021 nieuws
  • “Er hangt een babyfoon in de koelcel”

    Peren smaken het hele jaar lekker en knapperig. Ook al worden ze enkel in het najaar geplukt. Fruit bewaren is een kunst, maar het gereedschap wordt alsmaar slimmer. Wetenschappers van het V...
    6 januari 2021 nieuws
  • Reststromen grondwitloof worden … gin

    Vlaams-Brabant is een nieuw streekproduct rijker: Kampenhout Gin, een gin bereid met Brussels grondwitloof. “De gin is ontstaan uit liefde voor de streek en de ambitie om een nieuwe hoogwaar...
    6 januari 2021 nieuws
  • Van plantenafval naar biobrandstof

    Bio-ethanol wordt gezien als een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Alleen is er een nadeel: bio-ethanol wordt gemaakt uit eetbare gewassen. Zo creëer je een competitie tussen...
    5 januari 2021 nieuws

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek