header.home link

800.000 euro steun voor voeding op basis van insecten

1 december 2020

Heb je een innovatief idee rond de kweek of het gebruik van eetbare insecten? Of wil je nieuwe voedingsproducten op basis van insecten op de markt brengen? Dan ben je bij het ValuSect-project, mee ondersteund door Inagro, aan het juiste adres. “Via een vouchersysteem maak je kans op technische ondersteuning of ondersteuning bij productontwikkeling of bij de uitvoering van smaakproeven”, klinkt het bij Inagro.

Lees meer over:

Het ValuSect-project lanceert een vouchersysteem. Bedrijven met een innovatief idee voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten kunnen een aanvraag indienen. “De komende drie jaar worden 40 voorstellen geselecteerd”, klinkt het bij onderzoekscentrum Inagro, één van de dragers van het project. “De vouchers hebben een waarde van 10.000 euro, 20.000 euro of 40.000 euro aan diensten van de projectpartners. Er is ondersteuning voor de ontwikkeling van producten op basis van drie soorten eetbare insecten: sprinkhanen, krekels of meelwormen.”

De vouchers hebben betrekking op de kweek, de verwerking, het gebruik of het op de markt brengen van insecten voor menselijk voedsel. Diervoeder komt dus niet in aanmerking. “Inagro is gespecialiseerd in insectenkweek”, vertelt Carl Coudron, expert insectenkweek bij Inagro. “Wij zullen dus voornamelijk producenten met vragen rond de kweekfase begeleiden.”

Uitgelicht
De wereldbevolking groeit, terwijl de beschikbaarheid van hulpbronnen - zoals voedsel - afneemt. Er is dus behoefte aan duurzame alternatieven voor voedselbronnen. “Insecten k...
15 mei 2020 Lees meer

Producenten van levensmiddelen, gevestigd in Noordwest-Europa, kunnen een voucheraanvraag indienen. “Zowel starters als ervaren bedrijven”, aldus Inagro. De aanvraagprocedure bestaat uit twee fasen: ideeën verzamelen (aanvraag indienen tussen 1 en 31 december 2020) en details verzamelen (aanvraag indienen tussen 1 en 15 februari 2021). Krijg je in januari 2021 een positief antwoord? Dan mag je het idee verder in detail uitwerken. In maart 2021 krijg je antwoord of je voorstel definitief in aanmerking komt voor een voucher.

Meer informatie vind je op de website van Inagro.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek