header.home link

Verjaring voor gesjoemel met gezondheidscertificaten

21 januari 2009
De 43-jarige zaakvoerder van Westmeat uit Lo-Reninge Jan P. en zijn 40-jarige medewerker Didier H. uit Ingelmunster ontlopen hun straf voor het vervalsen van gezondheidscertificaten van runderen met een nagemaakte stempel. De Kortrijkse rechter oordeelde deze week dat de zaak verjaard is. Door de frauduleuze praktijken slaagde Westmeat er in om tijdens de BSE-crisis 605 ton rundvlees naar Groot-Brittannië te versassen.
Lees meer over:

De 43-jarige zaakvoerder van Westmeat uit Lo-Reninge Jan P. en zijn 40-jarige medewerker Didier H. uit Ingelmunster ontlopen hun straf voor het vervalsen van gezondheidscertificaten van runderen met een nagemaakte stempel. De Kortrijkse rechter oordeelde deze week dat de zaak verjaard is.

Toen in 1996 in Groot-Brittannië de gekkekoeienziekte uitbrak, sloten heel wat landen hun grenzen voor vreemde runderen. Het Britse ADM was één van de weinige firma's die nog niet-Brits vlees mocht versnijden en uitvoeren. Een Britse veearts eiste wel gestempelde gezondheidscertificaten om runderen te aanvaarden.

Bij Westmeat in Harelbeke vervalste men daarom de certificaten met een nagemaakte IVK-stempel. Zo versaste het bedrijf 605 ton rundvlees van Harelbeke naar Groot-Brittanië.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek