header.home link

Tractoren niet welkom op bouwwerven in Mortsel

10 februari 2009
"Op bouwwerven maakt men steeds meer gebruik van tractoren. Daar willen we paal en perk aan stellen", zegt de Mortelse burgemeester Ingrid Pira (Groen!).
Lees meer over:

"We stellen vast dat op bouwwerven steeds meer gebruik gemaakt wordt van landbouwvoertuigen voor het transport van grond. Daar willen we dringend paal en perk aan stellen", zegt de Mortelse burgemeester Ingrid Pira (Groen!), die vreest dat de tractoren de verkeersveiligheid in het gedrang brengen.

Pira meent dat het snelheidsverschil met het andere verkeer tot gevaarlijke toestanden leidt. Bovendien zouden de tractoren vaak slecht verlicht zijn. "Door hun grootte is de kans op letsels bij een ongeval ook veel groter. Ik vermoed dat de transportfirma's nu tractoren inzetten omdat het fiscaal goedkoper is en ze ook met rode diesel rijden", aldus de burgemeester.

"De enige reden waarom we tractoren gebruiken op de bouwwerven is omdat ze veel wendbaarder zijn", zegt de zaakvoerder van een transportfirma in de Gazet van Antwerpen. "Het klopt dat we soms op de openbare weg komen, maar hoe moeten we anders tot op de werf geraken? Goedkoper is zo'n tractor trouwens niet. Die verbruiken ook veel diesel en vergeet ook niet dat de banden sneller verslijten op een gewone weg dan op het veld".

Guido Van Edom verkoopt landbouwvoertuigen en benadrukt dat het gebruik van tractoren op de openbare weg streng gecontroleerd wordt. De man heeft wel weet van landbouwers die een centje bijverdienen met grondtransport. "Dat mag je die mensen ook niet kwalijk nemen. Een landbouwers die niet meer kan leven van zijn oogst, moet wel een bijverdienste zoeken".

 

Bron: Gazet van Antwerpen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek