header.home link

Russische supermarkt Mere in Opwijk gooit de handdoek

15 september 2022

Vier maanden na de opening, sluit het Mere-filiaal in het Vlaams-Brabantse Opwijk alweer de deuren. “Niet rendabel genoeg”, luidt de uitleg. De plannen om 10 andere winkels in ons land te openen, worden nog niet van tafel geveegd.

Lees meer over:
meresupermarktdiscountretailopwijk-1250

In een Facebookbericht kondigt de supermarkt aan dat de winkel in Opwijk midden oktober zal sluiten. “Commercieel bleek deze onvoldoende rendabel”, klinkt het. Klanten die er nog willen winkelen, zullen waarschijnlijk geconfronteerd worden met enkele lege rekken omdat de leveranciers al opdracht gekregen hebben om hun producten te komen ophalen.

Tegelijk blijft de Russische prijsbreker vasthouden aan zijn plannen om nog 10 winkels in ons land te openen. Hiervoor is hij op zoek naar panden in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven. Of die winkels er effectief zullen komen, blijft nog maar de vraag. “Van de oorspronkelijke ambitie om in 2021 meteen tien winkels te openen, kwam ook niets in huis”, stelt het vakblad Retail Detail.

Mere maakt deel uit van de groep Torgservis en heeft een zetel in Siberië. Het is één van de grootste discountketens van Oost-Europa. In Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan is de groep actief onder de merknaam ‘Svetofor’ en heeft volgens Russische bronnen meer dan 2.200 filialen. In 2017 breidde de Svetofor-groep haar werkgebied uit naar Oost-Europa en opende winkels in Roemenië, Polen en Litouwen. Sinds 2019 is de keten met de merknaam Mere ook aanwezig in Duitsland met vijf filialen.

Bron: Retail Detail / Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek