header.home link

Protestactie tegen Russische prijsbreker Mere in Opwijk

26 juni 2022

Voor de tweede keer in nog geen maand tijd is een stille protestactie gehouden tegen komst van de Russische supermarkt Mere in Opwijk.

Lees meer over:
meresupermarktdiscountretailopwijk-1250

De organisatie achter de actie zaterdag is dezelfde als die op 10 juni, toen een eerste maal bijeengekomen werd. Toen waren er twaalf personen aanwezig.

Op advies van de politie gedoogde burgemeester Inez De Coninck (N-VA) de actie onder enkele voorwaarden. Zo mogen de deelnemers niet op de openbare weg plaatsnemen, en mogen ze geen versterkte geluidsinstallatie gebruiken. Ze mogen de klanten van de winkel ook niet hinderen. De politie zal ook aanwezig zijn tijdens het protest.

"De vorige actie is gemoedelijk verlopen, we hopen dat dit morgen ook het geval zal zijn", zei De Coninck vrijdag. "We zijn ook niet erg gelukkig met de komst van de winkel, maar we hadden geen argumenten meer om ze tegen te houden. In het gebouw zat vroeger ook een retailer."

De opening van de Russische supermarkt was omstreden, omdat die er gekomen is in volle oorlog tegen Oekraïne. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) liet al optekenen dat ze de winkel laat controleren door de Economische Inspectie. Er wordt nagegaan of de supermarkt de regels rond etikettering respecteert, en of de winkel geen producten verkoopt die onder de Russische sancties vallen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek