Ruim 200 kilo voedingswaren vernietigd in Anderlecht

In Anderlecht werden dinsdag verschillende controles uitgevoerd in slagerijen. Meer dan 200 kilo voedingswaren werden vernietigd. Dat meldt het parket van Brussel. De controles werden uitgevoerd door het Brussels Intercommunaal Laboratorium voor Scheikunde en Bacteriologie, de Gewestelijke Werkgelegenheidsinspectie en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).
10 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

In Anderlecht werden dinsdag verschillende controles uitgevoerd in slagerijen. Meer dan 200 kilo voedingswaren werden vernietigd. Dat meldt het parket van Brussel. De controles werden uitgevoerd door het Brussels Intercommunaal Laboratorium voor Scheikunde en Bacteriologie, de Gewestelijke Werkgelegenheidsinspectie en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

In totaal werden zes slagerijen gecontroleerd. Vijf werknemers waren niet in orde met hun onmiddellijke aangifte van tewerkstelling. Een honderdtal kilo vleeswaren en melkproducten afkomstig van een slagerij in de Wayezstraat werd vernietigd. Ook bij een slagerij op de Erasmusstraat werd een honderdtal kilo rundvlees in beslag genomen. Geen enkele gecontroleerde slagerij werd gesloten.

Bij de slagerij op de Erasmusstraat kwam het Voedselagentschap ter plaatse wegens het gebruik van verboden producten. Het agentschap nam 6,5 kilo sulfiet in beslag dat later vernietigd werd. Het Intercommunaal Laboratorium voor Scheikunde en Bacteriologie ontdekte sporen van sulfiet in het rundvlees.

Een werknemer van een slagerij op de Georges Moreaustraat verbleef illegaal in België en kreeg een bevel om het Belgische grondgebied te verlaten. Ten slotte waren drie werknemers van een slagerij op de Clémenceaulaan niet in orde met hun Dimona-aangifte. Twee van de drie verbleven daarnaast ook nog eens illegaal in België en kregen eveneens het bevel het Belgische grondgebied te verlaten.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek