header.home link

Milcobel-melkprijs bereikt recordhoogte

17 december 2021

De melkprijzen blijven in een rechte lijn omhooggaan. Milcobel spreekt in december van “recordprijzen” en betaalt leden 45,82 euro per 100 liter. Behalve de melkprijzen maakte de zuivelcoöperatie ook de aanstelling van een nieuwe topman bekend. Tom Schiettecat wordt vanaf volgend jaar de nieuwe directeur Milk & Farms bij de organisatie. Hiermee is de opvolging van Eddy Leloup, die het bedrijf deze zomer verliet, eindelijk afgerond.

Lees meer over:

De raad van bestuur van Milcobel heeft deze week de standaard melkprijs vastgesteld op 40,50 euro per 100 liter. Dat is een verhoging van 3,30 euro ten opzichte van november. Met de maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid komt de reële melkprijs daarmee op 45,82 euro per 100 liter voor een melkveebedrijf met een vetgehalte van 43 g/l en een eiwitgehalte van 35 g/l.

Eindejaarscadeau van 1,7 euro per liter

Bij deze premies hoort ook een getrouwheidspremie die voor de gelegenheid eenmalig verhoogd is met 1,70 euro. “Met het eindejaar in zicht willen we onze trouwe leden, die Milcobel ook zijn blijven steunen toen het minder ging, bedanken en onze waardering uitspreken voor de samenwerking en het vertrouwen dat zij in ons stellen”, verklaart de coöperatie deze eindejaarsgeste.

Milcobel heeft bovendien besloten om de coöperatieve teruggave op de geleverde liters in 2021 te verhogen van 0,70 naar 0,90 euro per 100 liter. “Hiermee zal het overgrote deel van de leden aan de kapitaalsbijdrage kunnen voldoen”, klinkt het. Bovendien zal er in 2022 een voorstel tot dividenduitkering worden voorgelegd aan de algemene vergadering over de gestorte kapitaalsinbreng.

Volgens Milcobel is de melkprijs nog nooit zo hoog geweest en wordt deze maand een historisch record behaald. Tijdens de coronapiek, een jaar geleden zakte, de prijs voor standaardmelk tot 27 euro. Milcobel spreek van een “knap resultaat” en wees eerder al op de gunstige effecten van haar strategiewijziging onder de geuzenaam “operatie-Feniks”. Ook de aangetrokken zuivelmarkten wereldwijd brengen uiteraard de wind in de zeilen.

Uitgelicht
De melkprijs die Milcobel uitbetaalt aan haar leden, blijft in de lift zitten. In oktober ontvangen de melkveehouders die bij de zuivelcoöperatie zijn aangesloten tot 39,15 eu...
22 oktober 2021 Lees meer
Schiettecat_Milcobel

Nieuwe directeur Milk & Farms

Tom Schiettecat kon dan ook een slechter moment kiezen om in stappen als nieuwe directeur Milk & Farms bij Milcobel. De zuivelcoöperatie maakte deze week de komst van Schiettecat bekend. Hij startte zijn carrière als nationaal stafmedewerker bij KLJ-Groene Kring vzw, en bouwde daarna een loopbaan uit van meer dan 23 jaar in verschillende maatschappelijk georiënteerde organisaties, waaronder zijn huidige opdracht als Directeur Leden, Partners & Events bij CD&V, waar hij sinds 2013 actief is.

Volgens Milcobel is Schiettecat de perfecte bruggenbouwer tussen bedrijf en coöperatie. De nieuwkomer, die in 2022 start, zal zich onder andere gaan bezighouden met het stimuleren van de ledenwerking. Schiettecat neemt de fakkel over van Robert Taks die de functie van directeur Milk & Farms tijdelijk bekleedde nadat Eddy Leloup zijn ontslagbrief dit voorjaar had ingediend. Leloup was ruim 12 jaar actief binnen Milcobel.

Uitgelicht
Robert Taks zal met onmiddellijke ingang de functie opnemen van directeur Milk & Farms ad interim bij Milcobel. “Zijn mandaat zal alvast één jaar duren”, laat de zuivelcoö...
24 juni 2021 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek