Opmerkelijke stijging aantal zorgboerderijen in Limburg

Het aantal zorgboerderijen in de provincie Limburg kende de voorbije vijf jaar met een stijging van zes zorgboerderijen in 2004 naar 70 zorgboerderijen vandaag een forse groei. Het Steunpunt Groene Zorg tekende in 2008 voor heel Vlaanderen 645 aanvragen op, waarvan er 102 uit Limburg afkomstig kwamen, zo maakte gedeputeerde van Landbouw Marc Vandeput (CD&V) vrijdag bekend naar aanleiding van de huldiging van de 50ste zorgboer in Bree.
3 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Het aantal zorgboerderijen in de provincie Limburg kende de voorbije vijf jaar met een stijging van zes zorgboerderijen in 2004 naar 70 zorgboerderijen vandaag een forse groei. Het Steunpunt Groene Zorg tekende in 2008 voor heel Vlaanderen 645 aanvragen op, waarvan er 102 uit Limburg afkomstig kwamen, zo maakte gedeputeerde van Landbouw Marc Vandeput (CD&V) vrijdag bekend naar aanleiding van de huldiging van de 50ste zorgboer in Bree.

Het Steunpunt Groene Zorg werft en selecteert kandidaat-zorgboer(inn)en en screent ook de hulpverleningsaanvragen. Het steunpunt biedt daarnaast de nodige ondersteuning bij de administratie in het kader van de Vlaamse regelgeving voor zorgboerderijen. Van de 70 Limburgse zorgboerderijen worden er momenteel 54 door de Vlaamse overheid gesubsidieerd.

De toename van het aantal zorgboerderijen was nodig om de sterk gestegen vraag vanuit de welzijnssector in Limburg te kunnen beantwoorden, zo zei Vandeput. Jongeren met schoolproblemen en jongeren uit de bijzondere jeugdzorg maken meer dan de helft van het aantal Vlaamse zorgvragen uit, zo blijkt uit cijfers van het Steunpunt Groene Zorg.

Vandeput liet vrijdag nog weten dat er sinds vorig jaar jaarlijks 20.000 euro op de provinciale begroting wordt voorzien voor de verdere uitbouw van het Steunpunt Groene Zorg in Limburg. Daarnaast wordt via het programma voor plattelandsontwikkeling een bijkomende projectsubsidie van 22.000 euro, waarvan 7.413 euro provinciale cofinanciering, voor de zorgboerderijen uitgetrokken.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek